REKLAMI GEÇ

Erçelebi, Bostancı operasyonunu sordu

Erçelebi, Bostancı operasyonunu sordu

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Bostancı’da yapılan operasyonu sordu.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2009 Perşembe, 00:00

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle, bir soru önergesi verdi. Önergesinde, 27 Nisan’da İstanblu-Bostancı’da yapılan operasyonu soran Erçelebi, “27 Nisan 2009 tarihinde İstanbul-Bostancı semtinde yaşanan olayların polisiye dizisini andırması halkımızı umutsuzluğa düşürmüştür. Bir apartman dairesi içine sıkıştırılmış bir teröristin yakalanması olayı, iki insanımızın hayatına mal olması düşündürücüdür. 28 Nisan 2009 Salı günü tüm televizyon kanallarımızın alt yazısında son dakika haberi olarak ‘3 canlı bomba büyük şehirlerde harekete geçti’ ibaresi de ayrıca halkımızı tedirgin etmiştir. Bu nedenle; Emniyet teşkilatımızın dünyada başarıları bilinmesine rağmen bu elim olayda bir emniyet personelimizin şehit olmasına ve olay yerinden geçmekte olan bir yurttaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan olaylar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.

Erçelebi’nin konuya ilişkin diğer soruları şunlar:

-Operasyon sürerken tüm televizyon kanallarının canlı yayın yapması ve olay mahallinin sivil vatandaşlara bu kadar açık tutulması doğru mudur? Olay mahallinde gereken önlemlerin alındığına inanıyor musunuz?

-Olayın yaşanış ve sonuçlanış biçimiyle kamuoyunda infiale neden olan terör eyleminin ortaya çıkardığı sonuç, iddia edildiği üzere istihbarat zaafının bir sonucu mudur?

-Yukarıda söz edilen bu olayların yetkilileri hakkında her hangi bir işlem yapacak mısınız?

-Tüm televizyon kanallarımızın haberlerinde acil uyarı biçiminde son dakika haberi olarak geçen alt yazısında, ‘3 canlı bomba şehirlerde harekete geçti’ ibaresi devamlı yayınlanmaktadır. Bu istihbarat alındığına göre neden gereken önlemin alınması yönünde davranılmıyor da, halkın huzurunu bozacak-korkutacak şekilde yayınlara devam ediliyor? Bu konularda çözüm önerileriniz nelerdir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı