REKLAMI GEÇ

“Gerçek kırat biziz, diğeri sütçü beygiri”

“Gerçek kırat biziz, diğeri sütçü beygiri”

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Menderes ve Demirel’in misyonunu devam ettiren tek partinin DYP olduğunu ileri sürerek “Gerçek kırat biziz. Diğeri sütçü beygiridir. Jokeyi kim olursa olsun, o at yürümez” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2009 Pazartesi, 17:59

DYP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Seylan, Ülker Zaim, Murat Civelek, Erkut Kıbrıs, Mustafa Türkistanlı, Tolga Eriz ile birlikte Denizli’ye gelen Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz , İl Başkanı Bedri Yavuz’un fabrikasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, AKP hükümetinin devleti aşındırdığını ileri süren Özaçıkgöz, “Sınırdan gelenler devleti aşındırmıştır. Devleti suçluyla teröristle yüz göz etmiştir. Hâkimlere savcılara orada suç işletmişlerdir. Sınırda hukukun genel prensibinde, sanık mahkemeye gider, bunlara torpil yapılmıştır, mahkeme sanığın ayağına götürülmüştür. Bunlara yapılan uygulama, tutuklu bulunan diğer sanıklara, ‘Biz de aynı haklardan istifade etmek istiyoruz’ deme hakkını doğurmuştur. Başbakan, ‘Almanya’dan PKK’dan teslim olmak için geleceklerin gelmelerini durdurduk’ diyor. Bir sanık, şu sucu işlemiş, bu sucu işlemiş ‘ben teslim’ oluyorum diye geliyorsa başbakanın veya hükümetin ‘teslim olma’ deme hakkı var mı? AKP hükümeti,
AKP iktidarı, devleti aşındırmıştır. Devletin aşındırılmasına neden olan ve devletin, PKK terör örgütü ile iç içe olmasına neden olacak olayı anlamakta güçlük çekiyoruz. AKP’nin demokratik açılımından endişe duyuyoruz” diye konuştu.

AKP hükümetinin “Demokratik Açılım”ını milli açılım olarak lanse etmesini de eleştiren Özaçıkgöz, “Bu açılımın milli olması için parlamentoda ana muhalefet partisi CHP ile MHP’nin desteğini almaları şarttır. Bunların desteğini almadan hiçbir politikanın millilik vasfını kazanması mümkün değildir. Bu politika öyle gözüküyor ki AK Parti, DTP, Apo ve PKK’nın müşterek bir politikası olarak gündeme gelmiştir. Bu açılımdan açıkçası endişeliyiz” dedi.

“Genel af, kapıda”
PKK terör örgütü üyelerinin serbest bırakılmasının, diğer suçluların genel af beklentilerini de artırdığını ileri süren DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, “Genel af söylentileri dönem dönem gündeme geliyor. Genel af yapılacak olsa bile bu konuşulmamalı. Genel afın şartları belirlenmeli ve herkesi ümitlendirmemeli ve bazı cahilleri de suç işlemeye teşvik etmemelidir. Ayrıca Genel af, APO’nun elini kolunu sallaya sallaya çıkıp gitmesine izin vermemeli” dedi.

“Kıratı sütçü beygirine döndürdüler”
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, ANAP ile birleşme süreci içerisine giren DP’yi eleştirdi. Tabanın sesi ve merkez sağın partisi olmaya hazırlanan DP’nin, Adnan Menderes ve Süleyman Demirel’in çizgisinden uzaklaştığını ve Kırat’ın misyonunu taşıyamadıklarını ileri süren Özaçıkgöz, “Onlar düşünsün. Onlar bizim şahlanmış kıratımızı sola döndürülmüş sütçü beygirine döndürdüler. O atın üzerine hangi jokeyi getirirseniz getirin yürümesi mümkün değil. Bunu tespit edemediler, teşhisleri çok yanlış. Orada at akciğer kanseri olmuş, karaciğer iflas etmiş, pankreas gitmiş bacak kırılmış gözler kör olmuş yürüyemiyor” dedi. Özaçıkgöz,
“Elmanın sekiz diliminden dördünü alıyorsunuz. Armudun da iki dilimini alıyorsunuz. Bunları birleştirdiğinizde ne tam bir armut ne de tam bir elma oluşturursunuz. Birleşmeler safsata. Vatandaşa neyi anlatacaksınız. Kıratımı?, ANAP’ın Arısını mı?. Vatandaş geçmişte Süleyman Demirel ile Turgut Özal’ın arasındaki çekişmeyi unutmaz. Halkın karşısına çıkıp bunu nasıl izah edeceksiniz. Bu mümkün değil” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı