REKLAMI GEÇ

“Hala, kriz teğet geçti, diyebiliyor musunuz?”

“Hala, kriz teğet geçti, diyebiliyor musunuz?”

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, DEBA’nın kapısına kilit vurması sonrasında, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a, “Hala, ‘Kriz teğet geçti’ diyebiliyor musunuz?” diye sordu.

/ DENİZLİHABER / 29 Eylül 2009 Salı, 16:22

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, DEBA’nın kapanmasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Erçelebi, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, “Yaşamaya devam ettiğimiz krizin ekonomik göstergelerine göre, krizden en azla etkilenen illerden biri olan Denizli’de, en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan DEBA’nın kapısına kilit vuruldu. Böylece Denizli’nin en eski şirketlerinden biri olan ve tekstil sektörünün ‘amiral gemisi’ olarak bilinen Denizli Basma ve Boya Sanayi (DEBA) üretimi durdurdu” dedi.

‘Neden üretimi durdurdu?”
Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a, “Denizli’nin tekstildeki amiral gemisi olan ve 10 bin kişinin çalıştığı DEBA neden üretimi durdurmuştur? DEBA’nın bu noktaya gelmesinde hükümetinizin uyguladığı ekonomik politikalar ile Denizli’nin ekonomik teşvik kapsamı dışında bırakılmasının bir etkisi olmuş mudur?” diye sordu.

‘İşçiler ne olacak?”
Başbakan Erdoğan’a, “DEBA’nın ve benzeri birçok fabrikanın kapanması sonucunda, hala, krizin bize teğet geçtiğini söyleyebilir misiniz? diyen Erçelebi, bugüne kadar DEBA’da çalışan ve DEBA’nın kapanması ile işsiz kalan işçilerin durumunu da sordu. İşsiz kalan işçiler için acil bir çare bulunup bulunmayacağını soran Erçelebi, “Son yayınlanan ekonomik göstergeleri de göz önüne alarak, hatanızı kabul ederek, uygulanan yanlış ekonomik politikalar nedeniyle halktan özür dileyecek misiniz? Tüm emekçi kesimlerin daha fazla ekonomik olarak ezilmeyeceği yeni ekonomik önlemler almayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı