REKLAMI GEÇ

İYİ Parti’de kongre süreci başlıyor

İYİ Parti’de kongre süreci başlıyor

İYİ Parti’de kongreler süreci başlıyor. İl ve ilçe yönetimlerinde sıklıkla yaşanan atamalardan rahatsız olan partililere seslenen Başkan Akgün, “Aday olmak herkesin hakkı. Parti içi düşmanlık olmaz” dedi, eleştirilerin bir bölümünün haklı olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2019 Çarşamba, 12:41

İYİ Parti Denizli teşkilatında kongreler süreci başlıyor. Genel İdare Kurulu kararı gereği partide tüm ilçe kongreleri Şubat ayı içinde tamamlanacak.

Üye sayısı 400’ün altında olan 17 ilçede tüm üyeler ilçe başkanı, yönetimi ve il delegelerini belirlemek üzere oy kullanacak.

Üye sayısının 40’ün çok üzerinde olduğu Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde ise önce delege seçimleri yapılacak. Bu ilçelerdeki tüm mahallelere sandık kurulacak, ilçe kongre delegesi olmak isteyen adaylar oylanacak.

Pamukkale İlçesi’nde başkan ve yönetimin yanı sıra 197 il delegesi, Merkezefendi’de ise 174 il delegesi belirlenecek.

Partide il kongresinin ise Mayıs ayı sonunda ya da Haziran ayı başında yapılması planlanıyor. Toplam 601 il delegesi yeni il başkanı ve yönetimini belirleyecek.

İkinci kez il başkanlığı görevine getirilen Hasan Akgün yaptığı açıklamada il başkan adaylığını duyurdu, çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bugün gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akgün parti içindeki muhalefete de zeytin dalı uzattı. İl ve ilçe yönetimlerinde sıklıkla yapılan atamalar nedeniyle eleştirilerin yükseldiği partide Akgün; “Biz Türkiye için vaat ettiğimiz demokrasiyi kendi partimizden esirgemeyecek kadar şuursuz değiliz. İl yönetimi olarak hiçbir adayın arkasında olmadığımız gibi karşısında da değiliz. Tüm ilçe başkan ve yönetim adaylarına eşit mesafede duruyoruz” dedi.

Aday olmanın herkesin hakkı olduğunun altını çizen Başkan Akgün, “Parti içinde düşmanlık yok, olmaz da. Bizim partimizde karşı tarafı üzmek amaçlı çalışma yürüten arkadaşlarımız bulunmuyor. Benim şahsi olarak hiçbir partilimize küskünlüğüm kırgınlığım da yok. Arkadaşlarımızın bazı eleştirileri oldu, bir kısmında da haklı olduklarını gördük. Bazı arkadaşlarımızla yüz yüze görüşme olanağı bulduk. Keşke tüm arkadaşlarımız ile yüz yüze görüşüp düşüncelerini öğrenebilsek” diye konuştu.

Mevcut il yönetiminin siyasette deneyimli üst düzey isimlerden kurulu olduğunu hatırlatan Başkan Akgün, “Gidemediğiniz yer sizin değildir. Bu nedenle ilçe ilçe sokak sokak ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Üye kayıtlarımız tüm hızıyla devam ediyor. İyi Parti’de görev alan cesur arkadaşlarımızın basıklara rağmen sayısı her geçen gün artıyor. Tabana yayılan tecrübe birikimimiz, dinamizmimle birlikte Denizlimizi kucaklamaya devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı