REKLAMI GEÇ

“DENİZLİ, ANKARA’DA NİTELİKLİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMİYOR”

“DENİZLİ, ANKARA’DA NİTELİKLİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMİYOR”

MHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Çokakoğlu, Denizli’nin Ankara’da nitelikli bir şekilde temsil edilmediğini belirterek, “Bunun için Denizli hak ettiğini alamıyor. Özel sektör ve bürokrasideki deneyimlerimi, Denizli’nin Ankara’da hak ettiğini almasını sağlamak için aday adayı oldum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2011 Salı, 15:22

MHP Denizli Milletvekili Aday Adaylarından Mustafa Kemal Çokakoğlu, Denizli’nin, Ankara’yı ve uluslararası ortamı bilen biri tarafından Ankara’da temsil edilmesinin şart olduğunu söyledi. 1965 yılında Çal’da doğan Çokakoğlu, 2007 yılında da MHP’den Denizli milletvekili aday adayı olmuştu.

“DENİZLİ’NİN ANKARA’DAN HAK ETTİĞİNİ
ALABİLMESİ İÇİN MHP’DEN ADAY ADAYI OLDUM”
1999-2002 yılları arasında, Avrupa Konseyi’nde, Türkiye’yi çeşitli komisyon ve komitelerde resmi olarak temsil eden Çokakoğlu, Denizli’nin Ankara’da nitelikli bir şekilde temsil edilmediğine inandığı ve hem özel sektörde hem bürokrasideki deneyimleri ile Denizli’nin Ankara’dan hak ettiğini alabilmesi için 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, MHP’den, Denizli milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

“TECRÜBELERİMİN POLİTİKADA
FAYDALI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM”
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Çokakoğlu, İngiltere Exeter Üniversitesi’nde, yerel ve bölgesel yönetimler üzerine yüksek lisans yaptığını belirterek, “Kamu sektöründe uzun yıllar kaymakam, vali yardımcısı, daire başkanı, genel müdür yardımcısı görevlerinde bulundum. Özel sektörde de genel müdürlüğe varan bir iş deneyimim var. Öncelikle hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor ki ülkemiz çok önemli kararların arifesindedir. Önümüzdeki seçim sonrasında ülkemizin bekası ile ilgili çok önemli kararlar verilecektir. Yeni bir anayasa, idari reform, başkanlık sistemi gibi son derede hayati hususlar karara bağlanacaktır. Bir başka deyişle siyaset yeniden Türkiye’nin ufkunu, vizyonunu belirleyecektir. Bu nedenlerle kamu ve özel sektörde edindiğim tecrübelerimin MHP’nin oluşturacağı politikalarda faydalı olabileceği niyetiyle siyaseti düşündüm” dedi.

——-FOTO GALERİ——-

‘İŞTE MHP’NİN TÜM ADAY ADAYLARI!

———————————

“DENİZLİ’NİN ANKARA’YI VE ULUSLARARASI ORTAMI
BİLEN BİRİ TARAFINDAN TEMSİL EDİLMESİ ŞART”
Denizlili olduğunu ve ailesinin de uzun süre politik kulvarda Denizli’ye hizmet ettiğini ifade eden Çokakoğlu, “Denizli’den milletvekili aday adayı olmamın en büyük sebebi, Denizli’nin bahsettiğim sorunları üstlenebilecek, ekonomik ve siyasi kapasiteye sahip bir il olmasıdır. Unutmayalım; Denizli hatırı sayılır devlet desteği olmadan kendi sanayi ve ticari destanını yazmış bir ildir. Bu ilin Ankara’yı ve uluslararası ortamı bilen biri tarafından temsil edilmesi şarttır” diye konuştu.

“DENİZLİ’NİN GERÇEKLERİNDEN VE
SORUNLARINDAN HİÇBİR ZAMAN KOPMADIM”
Ankara’da ikamet etmesine rağmen, MHP’nin Denizli milletvekili aday adayı olmayı tercih etmesinin sebebini de açıklayan Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Asıl olan, temsil kabiliyeti ve gerekli donanıma sahip olup olmadığınızdır. Ve tabi ki birikimleriniz, vizyonunuz, eğitiminiz seçmen tercihinde etkili olacaktır. Esasen ben Denizli’nin gerçeklerinden, sorunlarından hiçbir zaman kopmadım. Tekstilden bağcılığa, turizmden sanayiye hep ilgili kaldım ve kalacağım. Ülkenin dört bir yanında yaptığım görevler esnasında, vatandaşlarımızla temas noktasında son derece önemli deneyimler elde ettim. Ulaşılabilir bir politikacı olmanın sistemin bütünü için ne kadar önemli olduğunun farkındayım” dedi.

“RAKAMLAR, GERÇEKLERİ ORTAYA KOYUYOR”
Denizli’nin geçen dönemde iyi temsil edilip edilmediğini değerlendiren Çokakoğlu, “Sadece bazı rakamlara bile bakmak Denizli’nin nasıl bir gerileme trendi içerisinde olduğunu açıkça ortaya koyacaktır. Denizli ihracatının ülke ihracatı içerisindeki payı 2002 yılındaki payı ile aynı seviyededir, yüzde 1,9. Ancak diğer yandan ithalatı 2002’deki yüzde 0,6 seviyesinden 2010 itibariyle yüzde 0,9’a yükselmiştir. Yani ithalatta yüzde 50’lik bir artış olmuştur. Bunun neresi övünülecek bir tablodur. Bakınız 2005 ile 2010 arasında Denizli’de 40 bine yakın kişi işini kaybetmiştir. Ülke genelindeki istihdam payımız yüzde 1,1’den 0,8’e inmiştir. Aslında yatırım teşvik belgeleri sayısında Denizli’nin payının yüzde 2’den yüzde 1,4’e düşmesi bile, başlı başına haklarımızı arama noktasındaki zafiyetimizi ortaya koyar. O çok eleştirdiğimiz 2002 yılında bile Denizli’ye kamu yatırım tahsisleri yüzde 0,7 iken yüzde 0,4’e düşmüştür. Resim ortadadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı