REKLAMI GEÇ

Büyükşehir zehirli bir şeker mi?

Büyükşehir zehirli bir şeker mi?

MHP Denizli Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Açıkgöz, Denizli’nin sonuna kadar hak ettiğine inandığı büyükşehir olması konusunda emeği geçen herkese minnet borçlu olduklarının altını çizerken büyükşehir yasasıyla ilgili olarak ise “zehirli şeker” ifadesini kullandı.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2012 Salı, 14:44

MHP Denizli Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Açıkgöz, Denizli’nin büyükşehir olması konusunda temkinli konuştu. Açıkgöz, uzun çalışmaların ardından Büyükşehir statüsü kazanan ve TBMM’nin kararıyla resmen Büyükşehir olan Denizli’nin tüm belediye başkanları ve emeği geçenleri tebrik etti.

Türkiye’nin 8. büyük ekonomik gücüne sahip, turizm merkezi, tekstilin, mermerin, kablonun merkezi olarak yorumladığı Denizli’nin büyükşehri “Anasının ak sütü gibi” hak ettiğine dikkat çeken Açıkgöz, yasanın bu haliyle farklı sıkıntılara yol açacağına dair çekincelerini sıraladı.

Açıkgöz, Büyükşehir yasasının TBMM’de onaylanmasının ardından Ak Parti Hükümetinin vatandaşlara ambalajı güzel, duyguları hoş eden ifadelerle zehirli bir şeker ikram ettiğini ileri sürdü. Açıkgöz “Biz Denizli’nin Büyükşehir olması konusunda tüm kadrolarımız ile destek verirken Denizli Merkez Belediyesinin Büyükşehir olacağı inancı ile hareket etmiştik. Ve bugüne kadar bu uğurda emeği geçen kişilerde aynı düşünce paralelinde hareket etmiştiler. Ancak her zaman olduğu gibi önümüze sakıncalarının kamuoyunda önümüzdeki dönem sıkça tartışılacağını düşündüğüm bir bomba atılmıştır” dedi.

Açıkgöz açıklamasına şöyle devam etti,

“Büyükşehir sınırlarının Denizli vilayetinin il sınırları ile örtüşerek belirlenmesi 376 köyün mahalleye dönüşecek olması, belediyelerin kapatılacak olması, İlimizin uzak ilçeleri ve köylerinin Büyükşehirden hangi oranda hizmet alacağı endişeleri ve en önemlisi de bu yasanın sadece Denizli açısından değil düzenleme yapılan diğer iller açısından nasıl bir yolculuğa çıkıldığının ve bu uğurda nasıl bir yasal düzenlemeye gidildiğinin herkesçe malum olduğudur. Biz Denizli’nin Büyükşehir olması konusunda sonsuz mutluluk duyuyoruz. Ancak belirttiğim çekincelerin önümüzdeki süreçte nasıl sonuçlar vereceğini de kamuoyunun bilgisine sunuyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı