REKLAMI GEÇ

Denizli MHP İl Başkanı Yeniçeri “Ne ekonomik, ne de sosyal istikrar kalmadı”

Denizli MHP İl Başkanı Yeniçeri “Ne ekonomik, ne de sosyal istikrar kalmadı”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu ülkede ne ekonomik ne de sosyal istikrarın kalmadığını ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2012 Perşembe, 09:30

Hükümetin yaptığı zamları eleştiren MHP’li Yeniçeri, “Bütçe açığı beklentilerin üzerinde geldi, hükümet zam kararlarını art arda açıkladı. Akaryakıt ve otomobildeki fiyat artışlarını, elektrik ve doğalgaz zammı takip etti. Son açıklanan zamlar ilk başta ekmek fiyatını etkileyecek. Sırada, süt ve süt ürünleri, et, ve temel gıda ürünleri bulunuyor. Gıda ürünlerine yüzde 5-15 arası zamlar bekleniyor. Doğalgaz ve elektriğe tam kış aylarına girerken yapılan bu zamlar vatandaşı direkt etkileyecektir. Doğalgaza yapılan bu zamla yıllık artış yüzde 48 olmuştur” dedi.

Son zamla birlikte enflasyon baskısının artmasının beklendiğini dile getiren Yeniçeri, “Doğalgaza yapılan zam, elektrik üreten santrallerin yarısının doğalgazla çalışması nedeniyle elektriğe de yansıyor. İki enerji kaleminde de artış, enflasyonu tetikleyici bir unsur olarak öne çıkıyor. Yılsonunda enflasyon beklentisinde revizyona gidileceği görülüyor. Doğal gaza, elektriğe ve daha önce gelen zamlar, vergi artışları enflasyonun beklenenden yüksek çıkmasına sebep olacak. Bu zamların ardından vatandaşın aylık faturası artacağı gibi sanayicinin de maliyeti yükselecek. Bu artışlar, gıdadan tekstile ve ulaştırmadan enerjiye kadar tüm hayatımızı etkileyecek… Bu yıl enflasyonla mücadeleyi esas alan Merkez Bankası’nın da işi giderek zorlaşmış olacak. Çünkü birkaç ay içinde enerji maliyetinin, enflasyona yansıması da kaçınılmaz olacak… Bu da tekrar zam demektir” diye konuştu.

Ülkenin gelir gider dengesinin bozulduğunu dile getiren Yeniçeri “Libya, Mısır, Suriye, Myanmar gibi ülkelere yanlış dış politikalarımız sonrası yaptığımız yardımlar, bu zamlarla vatandaştan çıkarılmaktadır. Sürekli istikrardan bahsedilen bir ülkede yaşananların istikrarla alakası yoktur. Milletimiz bunu görmeli ve hissetmelidir. Özellikle doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlar vatandaşın yaşamına diret etki edeceği gibi sanayi üretimimizde de dünya ile rekabet gücünü ortadan kaldıracaktır. Son dönemlerde ekonominin yavaşlaması ile zorlanan inşaat, otomotiv, ulaştırma gibi sektörler satış ve üretimde daha da büyük bir sıkıntıya girecektir. Dış politikadaki hatalar, enerji politikalarındaki hatalar, siyasi hatalar hepsi üst üste birikmiştir. Hükümet bu hataların içersinde elini halkın cebine atmakta ve hatalarının zararını oradan telafi etmeye çalışmaktadır. AKP ülkeyi yanlış yönetmektedir. Bunun faturasını da halka ödetmektedir. Ülkede ne ekonomik ne de sosyal bir istikrar kalmamıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı