REKLAMI GEÇ

İnsanlık ayıbını unutturmayacağız

İnsanlık ayıbını unutturmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, tarihe bir insanlık ayıbı olarak geçen Hocalı katliamını unutturmayacaklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2012 Pazartesi, 16:30

Hocalı katliamının 20. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Kaplan, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Hocalı kentine saldıran insaniyetten yoksun Ermeni askerlerinin, silahsız sivil halka karşı düzenledikleri saldırıların çok büyük bir insanlık ayıbı ve Türklere karşı düzenlenen bir cinayet olduğunu belirtti.

Hocalı’da sadece Azerbaycan Türkleri’nin değil, aynı zamanda diğer Türk ve Müslüman unsurların da katledildiğini kaydeden Kaplan,  “Bu vahşeti yapanlar suçlarını övünçle itiraf etmelerine rağmen uluslararası arenada hiçbir ceza almamış, hiçbir ülkeden çeşitli yaptırım kararları ile karşı karşıya kalmamışlardır” diye konuştu.

Hocalı Katliamı’nda sivil halkın topluca katledildiğini, binlerce Türk’e unutulmayacak acılar yaşatıldığını ifade eden Kaplan, “Bugün ülkemizin çeşitli yerlerinde ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diye yüzleri kızarmadan yürüyüş yapan zihniyetin Hocalı katliamına sessiz kalmaları, kıllarının bile kıpırdamaması hakikaten manidardır. Ancak, biz Hocalı’da yaşanan katliamı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı