REKLAMI GEÇ

Müftü şehit cenazesinde politik davrandı suçlaması

Müftü şehit cenazesinde politik davrandı suçlaması

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, İl Müftüsü Aladdin Gürpınar’ın şehit cenaze töreninde iktidarı ön plana çıkaran konuşmalar yaptığını öne sürerek, müftüyü politik davranmakla suçladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Kasım 2012 Salı, 14:37

Siirt Pervari’de şehit düşen 25 yaşındaki Astsubay Vedat Avcı’nın cenaze töreninde Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın konuşması, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri’nin eleştiri oklarını çekti. Yeniçeri, kısa bir süre önce Tavas’ta düzenlenen şehit cenaze töreni ile dünkü törende Müftü Gürpınar’ın politik söylemlerde bulunduğunu öne sürerek, Facebook sayfasında yaptığı açıklamayla durumu eleştirdi.

Müftü Gürpınar’ın Tavas’taki cenaze töreninde “Türkiyelilerin başı sağ olsun” cümlesini kullanmasına dikkat çeken Yeniçeri, aynı müftünün dün son yolculuğuna uğurladığımız Şehit Astsubay Vedat Avcı’nın cenaze töreninde ise “Allah iktidarımıza zeval vermesin “ sözlerinin altını çizdi.

Denizli Müftüsü Aladdin Gürpınar’ın Tavas Şehit Cenaze Töreni’nde ve dün Yeni Camii Şehit Vedat Avcı’nın cenaze töreninde yaptığı konuşmasında Türk Milleti yerine Türkiyeli dediğini ileri süren Yeniçeri, “’Türk Milletinin başı sağ olsun’ diyememesi hem bizim hem de bazı vatandaşlarımızın dikkatini çekmiştir” dedi.

Yeniçeri, Müftü Gürpınar’ın Türk devleti ve milleti yerine “Allah İktidarımıza zeval vermesin” demesine değinerek, Gürpınar’ı şehit cenazesinde politika yapmakla suçladı.

İŞTE YENİÇERİ’NİN FACEBOOK’TAKİ O YAZISI :

“Şehrimize gelen şehit cenazeleri canımızı yakmakta, yüreğimizi dağlamaktadır. Sadece Denizli’de değil ülkemizin tüm illerinde vatandaşlarımızı üzmekte ve sessiz bir tepkiye yol açmaktadır.

Şehitlerimizin cenaze namazlarında milletimizin bütünleştiği, ulvi ve milli duygularının yoğunlaştığı görülmektedir. Hepimizin bu gibi durumlarda birleştirici, bütünleştirici ve milli değerlerimize sahip çıkıcı bir şekilde davranmamız gerekmektedir ve bürokratıyla, siyasetçisiyle, vatandaşı ile hepimizde bu şekilde davranmaktayız.

Ancak önce Tavas’taki sonrasında da Denizli’deki Şehit cenazelerinde İl Müftümüzün bazı sözleri ve tavırları dikkat çekmiştir. Bu tür günlerde insanlarımızın özellikle manevi duygularının doruğa çıktığı anlarda sanırım en büyük sorumluluk ta müftümüze ait olmaktadır.

Tavas’taki cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada “hepimizin, tüm Tavaslıların, Denizlililerin ve Türkiyelilerin başı sağ olsun” cümlesini kullanmıştır. “Türk Milletinin başı sağ olsun” diyememesi hem bizim hem de bazı vatandaşlarımızın dikkatini çekmiştir.

Yine Denizli’deki cenaze namazı sonrası yaptığı konuşmada “Allah iktidarımıza zeval vermesin” cümlesini kullanmıştır. İktidarlar gelip geçicidir. Şehitte bu iktidarın değil, bu devletin, bu milletin şehididir. “devletimize zeval vermesin, milletimize zeval vermesin” denilmesi çok daha doğru olurdu. Bu cümleler oradaki topluluğu daha birleştirici ve sahip çıkıcı olurdu.

Yine her cenaze namazı sonrası Müftü Efendi “alkış, ıslık ve kötü slogan atmayalım” uyarısını defalarca yapmaktadır. Şimdiye kadar Denizli’deki hiçbir şehit cenazesinde kötü slogan atılmamıştır. Sadece milletimizin ve devletimizin başına musallat olan PKK terör örgütü ile ilgili sloganlar zaman zaman atılmıştır. Bu konunun da özellikle dikkate alınması gerektiğini ve söylemlerin insanımızı taraf haline getirici değil milli birlikteliğimizi sağlayıcı, dini değerlerimize vurgu yapan söylemler olması gerekmektedir”

Yorumlar

vatandaş   -  Bağlantı 14 Kasım 2012, 02:10

valla siyasi kısmı tartışılır ama çok çok uzattı konuşmayı yahu bi ara memleketin jeopolitik konumundan bile bahsetti kardeşim sen din adamısın duanı yaptır dini vecibeleri yerine getir tamam işte niye gereksiz yorumlara giriyosun zaten insanlar dolu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı