REKLAMI GEÇ

Yeniçeri, İmralı görüşmeleri için sert çıktı

Yeniçeri, İmralı görüşmeleri için sert çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Hükümetin İmralı görüşmelerini sert dille eleştirdi. Yeniçeri, “Devletin başı hainleri masumlaştırma gayreti içerisinde” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2013 Salı, 13:59

Türk Milletinin huzurunda oynanan tiyatronun devam ettiğini ileri süren MHP İl Başkanı Yeniçeri,  “Devletin başı yalanlarla dolanlarla hainleri masumlaştırma gayreti içersindedir. Tiyatronun senaristi bellidir. Başrolde de ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başbakanı vardır. Terörle mücadeleden vazgeçip müzakereye oturanlar bunu masumlaştırıp Türk Milletine sunmaya çalışmaktadır. Başbakan Erdoğan İmralı görüşmeleri ile ilgili daha önce Genel Başkanımızı  ve MHP’yi hedef alan ‘İddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Benim veya arkadaşlarımın masaya oturduğunu ispat edemezseniz şerefsizsiniz’ sözlerini tüm milletimizin huzurunda söylemiştir.  Yıllardır sorguluyoruz İmralı canisi ile görüşme ve müzakereler hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya çıktığına göre şerefsiz kimdir. Şerefsizlik kimin payına ve hanesine düşmüştür?” dedi.

Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştiren Yeniçeri, “Hükümetin İmralı’ya boyun eğmesi, İmralı’daki bebek katilinden sözde çözüm ve barış adına medet umması tarifi çok zor olacak bir travma ve alçalma halidir. AKP 30 bin kişinin kanını elinde taşıyan bir terör mahkumundan insaf merhamet ve icazet beklemektedir.  Daha dün BDP milletvekilleri ile ilgili “teröristlerle sarılanlarla, öpüşenlerle ben ne konuşacağım” diyen başbakan bugün terörist başı ile konuşmaktadır ve ondan medet ummaktadır. Ana muhalefette kredi verdiğini söylemektedir. Yani CHP’de terörist başı ile görüşülmesini, müzakere edilmesini sakıncalı bulmamaktadır. Onlarda bu konuda AKP’ye destek vermektedir. AKP zihniyeti acziyetini kapatabilmek, eksikliklerini örtebilmek için 2012’de değişim borazanlığı, vesayet ve statüko karşıtlığıyla milli kimliğe ve emanetlere yine sırt dönmüştür” diye konuştu.  Hükümet Türk milletiyle duygu bağını, gönül rabıtasını ve sadakat hissini koparmış, yozlaşmanın ve yabancılaşmanın uçurumuna savrulmuştur. AKP zihniyetinin teslimiyetçi anlayışına, terörle işbirliği üzerine kurulu sabıkalarına bu yılda yenileri ve daha da fazlaları ilave olacağı şimdiden belli olmuştur” dedi.

MHP’nin bu süreçte Türk Milleti’ne sahip çıkacağını kaydeden Yeniçeri “Anlaşıldığı kadarıyla Türkiye’nin yıkılması, Türk milletinin bölünmesi amacıyla kavramsallaştırılan yıkım yolunun kısa vadeli birinci aşamasında, PKK dayatmalarının hayata geçirilmesinin psikolojik alt yapısı hazırlanacak, bu konuda köprü görevi görecek idari ve yasal düzenlemeler hayata geçirilecektir. Türk kavramının engellenmesine yönelik girişimler için idari adımlar ve İmralı canisinin hapishane koşullarının iyileştirilmesi bu ilk aşamada gündeme gelecektir. Orta vadeli ikinci aşamada, kanun değişikliği gerektiren konularda düzenlemeler yapılacak ve TBMM ihanete ortak edilmeye çalışılacaktır. Üçüncü ve son aşamada ise anayasa değişikliklerinin gündeme taşınacağı ve eğer mümkün olursa üniter yapısının bozularak bölünmesi temin edilmiş olacaktır. Bu noktaya adım adım nasıl gelindiği hakkında herkes dürüst bir vicdan ve akıl muhasebesi yapmak durumundadır. Türkiye’nin geleceğinin kurtarılmasının her şeyden önce buna bağlı olduğu unutulmamalıdır. İçine sürüklendiği bu ağır şartlar karşısında, milli bir seferberlik ruhuyla harekete geçmek her Türk vatandaşının kaçamayacağı tarihi bir görev ve sorumluluktur. Devlet ve toplum hayatımızın her alanının içten içe kemirilmesine ve Türkiye’nin içerden ve dışarıdan çökertilmesi için yürütülen sistemli saldırılara karşı ilgisiz ve tepkisiz kalmak, tarihin asla affetmeyeceği bir gaflet olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bu hassasiyetle hareket edecek, bu şuurla siyasetini şekillendirecek, var gücüyle Türkiye’ye ve Türk milletine sahip çıkacaktır” dedi.

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 10 Ocak 2013, 05:55

Bu ülkeye gram faideniz olmamış. Hep tek taraflı hep önyargılı davranmışsınız. Yeter bırakında adam gibi bişeyler olsun artık bu ülkede.Asker şehit olmasa sen oy alamayacan MHP oy alamayacak onun derdine düşmüşsünüz.İçinizde Allah’tan korkan bir insan bile yok mu ?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı