REKLAMI GEÇ

MHP Tavas’ta Çıtışlı dönemi

MHP Tavas’ta Çıtışlı dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Tavas İlçe kongresi yapıldı. Kongreye tek listeyle giden Veli Çıtışlı Tavas İlçe başkanlığına seçildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2012 Pazartesi, 15:15

Suna  düğün salonunda yapılan kongreye,   MHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Denizli Milletvekili  Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Zafer Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren,  Ü Ülkücü İşçiler Derneği  Başkanı Bilal Akgün,  Belediye başkanları ve  partililer katıldı.  Divan Başkanlığı’nı MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk  Ayhan’ın yaptığı kongrede  isimleri il başkanlığı adaylığı için geçen Temel Başbuğ, Öztürk Taştan ve Mehmet Fevzi Yeniçeri partililere hitaben birer konuşma yaptılar.

TAVAS’I BİTİRDİLER
MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, yaptığı konuşmada, Hükümetin uyguladığı  yanlış ekonomik politikalar nedeniyle  birçok ilçede olduğu gibi Tavas’ın da zor  günler yaşadığını belirterek, “Bildiğiniz gibi Tavas’ımız özellikle konfeksiyonda söz sahibi bil ilçemizdi. Tarım sektöründe ise tütün ve hayvancılık önemli bir geçim kaynağıydı. BU hükümet önce tarımı bitirdi. Tütün, pirinç, ve  ülkemizde üretilen bir çok ürün ithal edilmeye başlandı. Bu ülke artık Çin’den Sarımsak ithal eder konuma getirildi.  Tavas’taki konfeksiyon atölyeleri bir bir kapandı” dedi.

TAVAS’A ÜÇ HİLAL’İ YENİDEN DİKECEĞİZ
Tavas’ta daha önce belediye başkanlığı seçimlerini  kazandıklarını hatırlatan Kaplan, “Buradan ilçe başkanımız ve yönetimine  sesleniyorum. Tavas’a yeniden üç Hilal’i dikecek miyiz? Ben  birlik ve beraberlik içerisinde çalışırsak dikeceğimize inanıyor ve söz veriyorum. Aynı sözü sizlerden de bekliyorum”  diye konuştu.

TARİHİMİZİ DE SATIYORLAR
Ak Parti hükümetinin  şimdi de tarihi eserleri satmaya başladığını kaydeden Kaplan,”Bunlar iş başına geldiği günden bu yana cumhuriyetimizin kazanımları olan kuruluşları, Telekom gibi, Sümerbank, gibi bir çok kuruluşu sattılar. ABD’nin çıkarlarına hizmet eden bu hükümet şimdi de tarihimizi satmaya başladı. Buna müsaade etmemeliyiz ve ilk seçimlerde bunları sandığa gömmek için el birliği, birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmalıyız” dedi.

DIŞ TİCARET AÇIĞI 500 MİLYAR DOLARI BULDU
AKP döneminde Türkiye’nin dış ticaret açığının  500 milyar doları bulduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da yaptığı konuşmada, “ Cari işlemler açığı 300 milyar doları bulmuştur. Sadece 2011 yılındaki dış ticaret açığı 106 milyar dolardır. Enflasyon hükümetin kendi hedeflediğinin iki misli olmuştur. Yüzde 5 olarak hedeflediği enflasyon yüzde 10’a ulaşmıştır. Diğer taraftan cari işlemler açığı 78 milyar dolara yaklaşmıştır. Bu ülkenin borçluluğunun arttığını göstermektedir. Siyasi anlamda da baktığınız zaman, son günlerde AKP’nin kendini koruyacak bir şekilde kanun yapma uygulamasını sürdürdüğünü görmekteyiz.  Bu gerçekten zordur. Parlamentoda yasa yapma konusunda gerçekten problemler artmaktadır. Parlamentoda muhalefetin denetleme ve dengeleme hakkının elinden alınması gibi bir durum söz konusudur. Dolayısıyla bunun, iç tüzük değişikliğiyle muhalefetin bu hakkının elinden alınmaya çalışılması, AKP’nin sivil diktaya doğru yönelmesinin çok açık bir göstergesidir” diye konuştu.

BAŞKANLIĞA ÇITIŞLI SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından  seçimlere geçildi. Mete Kalli’nin aday olmadığı genel kurulda seçime tek listele giren Veli Çıtışlı 360 delegenin 298’inin oyunu alarak Tavas ilçe başkanlığına seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı