REKLAMI GEÇ

MHP’li Dağdeviren’den meclise öneri

MHP’li Dağdeviren’den meclise öneri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, Denizli Belediyesi Meclisi’ne çağrıda bulunarak, Denizli’deki sokak ve caddelere Hocalı’da şehit düşenlerin isimlerinin verilmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2012 Cumartesi, 16:24

Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 günü 603 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan katliamla ilgili MHP Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren açıklamalarda bulundu.

Hocalı’da silahsız sivil halka saldıranlara karşı birlik olunması gerektiğini belirten Dağdeviren, “Bütün dünyadaki Türkler olarak birlik olup, Ermenilerle her kulvarda mücadele etmeliyiz. Hocalı’da yaşananları görmeyen gözler kördür. Kulaklarının dibinde ağıt yakan masum insanların seslerini duymadılar. Sözde Ermenilere soykırım yapılmış. Ermeniler, 100 yıl önce yaşanıldığına inandıkları sözde soykırımı bize ve tüm dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ancak biz, daha 20 yıl önce dünyanın gözü önünde yaşanılan Hocalı soykırımını kabul ettiremiyoruz. Oysa Azerbaycan halkı Hocalı’da Türk olmanın ve Müslüman olmanın bedelini canıyla ödemiştir. Dünyanın Ermeni soykırımı yalanlarını bırakıp gerçek bir soykırım olan Hocalı’yı görmesi gerekir” dedi.

Denizli Belediyesi Meclisi’nden de Hocalı soykırımı ile ilgili kararın alınıp, Ermenistan’ın kınanması gerektiğini ifade eden Dağdeviren, bazı cadde, sokak ve meydanlara da Hocalı isminin verilmesini ya da orada şehit olanların isimlerinin verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı