REKLAMI GEÇ

CHP’nin üçüncü sıra milletvekili adayı Gelecek Partili Sema Silkin Ün kimdir?

CHP’nin üçüncü sıra milletvekili adayı Gelecek Partili Sema Silkin Ün kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday listeleri, hem parti yöneticileri hem de partililer arasında rahatsızlık yarattı. Özellikle üçüncü sırada yer alacağı konuşulan isim Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi kontenjanından listede yer alıyor. Denizlililer çok tanımasa da Ün, geçtiğimiz yıllarda ismi gündeme gelen bir isimdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2023 Pazar, 12:26

Millet İttifakı’nın ortaklarının CHP listelerinden milletvekili listesine girmesi kararından sonra Denizli’de de hareketlilik yaşandı. Denizli’de 2’den fazla milletvekili çıkarması muhtemel görünen CHP’de üçüncü sıra Gelecek Partili bir isme ayrıldı. Edinilen bilgiye göre Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, üçüncü sıradan Denizli milletvekili adayı olacak.

Denizlililerin ismini çok duymadığı bu isim, aslında geçmişte zaman zaman gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü olan Ün’ün eşi de zaman zaman gündeme geliyordu. Oda TV’nin aktardığına göre, bir zamanlar sosyal medyada AKP’ye yakın hesapların lideri olarak gösterilen ve “Ak trollerin başı” olarak bilinen Taha Ün’ün Gelecek Partili eşi Sema Silkin Ün’ün, CHP Denizli milletvekili listelerinden aday gösterileceği iddia ediliyor. Ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın özel kalem eski müdiresiydi.
Taha Ün’ün Yeni Şafak Gazetesi’nde yazarlık yaptığı da biliniyor. Taha Ün, 2015 yılında Sivas Katliamı’nın yıldönümünde Twitter hesabından tepki çeken bir paylaşımda bulunmuştu.

Ün, tepki çeken paylaşımında Sivas türküsine gönderme yaparak, “Sivasıııın yollarınaaa” diye yazmıştı.

Twitter’da nefret söylemi içeren birçok paylaşımı nedeniyle büyük tepkiler alan Taha Ün, gelen tepkiler üzerine bu Tweetini silmişti.

Çiftin nikah şahitliğini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, o dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım yapmıştı.

Öte yandan Sema Silkin Ün’ün tarikatlara olan yakınlığı biliniyor. Silkin Ün, daha önce çok tepki çektiği için sildiği Tweetlerinden biri şuydu:

Yorumlar

MURAT   -  Bağlantı 10 Nisan 2023, 09:49

tuhaf bir durum.Gülsek mi ağlasak mı

zafer   -  Bağlantı 9 Nisan 2023, 14:39

CHP, Denizlide paçayı fena kaptırmış anlaşılan!.. Başka bi aday bulamamışlar mı !!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı