REKLAMI GEÇ

Çiftçiye, siyasete davet

Çiftçiye, siyasete davet

Honaz’da gerçekleştirilen, Denizli Ziraat Odaları Aylık İl Koordinasyon Kurulu’nda, çiftçilerin siyasette yer almamasının, hem kendileri hem de ülke tarımı için kayıp olduğu belirtilerek, çiftçiler siyasete davet edildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ocak 2009 Salı, 01:00

Denizli Ziraat Odası’nın koordinatörlüğünde düzenlenen, Denizli Ziraat Odaları Aylık İl Koordinasyon Kurulu, Honaz Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde toplandı. Topantıya, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Kale Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kuzulu, Baklan Ziraat Odası Başkanı İlyas Dereli, Tavas Ziraat Odası Başkanı Hurşen Söylemez, Çal Ziraat Odası Başkanı İsmail Koçal, Akköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sivaslıoğlu, Güney Ziraat Odası Başkanı Nafiz Bozcaoğlu, Sarayköy Ziraat Odası Başkanı Ali Gümen, Çameli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tuncer, Bozkurt Ziraat Odası Başkanı Ceyhan Kulatay, Beyağaç Ziraat Odası Başkanı Sezai Pütün ve Honaz Ziraat Odası Başkanı Turgut Devecioğlu katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Honaz Ziraat Odası Başkanı Turgut Devecioğlu, yaptığı konuşmada, Türk çiftçisinin yaşadığı sıkıntıların temelinde, siyasete girmemesinin yattığını belirterek, “Ziraat odaları, ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Ancak Türk çiftçisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeterince temsil edilmiyor. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde de TBMM’de yeterince temsil edilmememiz yatıyor. Önümüzde yerel seçimler var. Ben çiftçilerden belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyeliği gibi alanlarda aday olmaları istiyorum” dedi.

Belediye başkanlığı süresince, Honaz çiftçisine önemli destekler verdiklerini belirten Devecioğlu, “Honaz Belediye başkanı olduğum günden bu yana, ilçemizde < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />20 km. sulama kanalı yaptık. Ayrıca, damlama sulamaya geçen çiftçimizi teşvik amacıyla, elektrik ücretinde yüzde 50 indirime gittik. 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, yeniden başkan seçilmem durumunda, Honaz çiftçisini imkanlarımız ölçüsünde desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de yaptığı konuşmada, çiftçinin siyasete aktif olarak katılması fikrini desteklediğini belirterek, “Ülkemizde siyasi partilerin tarım politikası var ancak, devletin tarım politikası yok. Öncelikle devletin kalıcı bir tarım politikası olmalı. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde, 1994 yılında Tansu Çiller hükümetinin imzaladığı Gümrük Birliği Antlaşması yatıyor. O yıllarda TBMM’de yeterince temsil edilebilseydik, belki de bugün GB Antlaşması olmazdı. GB Antlaşması, Türk tarımını 200 milyon dolar kayba uğratmıştır” dedi.

Girdi maliyetlerinin sürekli artması, özellikle pamuk ve üzüm üreticisinin, sattığı ürününün parasını alamaması nedeniyle, Denizli çiftçisinin büyük sıkıntı yaşadığını belirten Gemici, “Çiftçimizin yaşadığı sıkıntıları, Ege Bölgesi’ndeki 6 ilin ziraat odası başkanlarıyla, Aydın’da ele aldık. Toplantıda, her ilin çiftçisinin yaşadığı sıkıntıların bir rapor haline getirilerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ne (TZOB) iletilmesi kararı çıktı. TZOB, çiftçinin yaşadığı sıkıntıların, sadece Ege Bölgesi ile sınırlı olmadığını belirterek, Türkiye genelindeki 720 ziraat odasından, sorunları bir rapor haline getirip birliğe bildirmelerini istedi. Raporların birliğe iletilmesinin ardından, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’den randevu alınarak raporlar kendilerine iletilecek. Bu konuda öncü olduğumuz için mutluyuz” dedi. Toplantıda ayrıca, 25 Şubat’ta Denizli’de gerçekleştirilecek Tarım Fuarı hakkında, görüş alışverişinde bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı