REKLAMI GEÇ

Genç siyasetçiden siyaset dersi

Genç siyasetçiden siyaset dersi

Siyaset Okulu, kurt politikacıların yanı sıra genç siyasetçileri de ağırladı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin de, Siyaset Okulu’nda bir sunum yaptı. Öğrencileri sahnele çıkardı, kendisi de aralarına oturarak konuştu. Pişkin, siyasette kadına ve gençlere daha çok fırsat verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2013 Salı, 10:14

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin katkılarıyla Uluslar arası Politika Akademisi tarafından Denizli’de düzenlenen Siyaset Okulu devam ediyor. Siyaset Okulu, renkli ve genç bir konuşmacıyı ağırladı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, dinleyenlerin oldukça ilgisini çeken bir sunum gerçekleştirdi. Pişkin, ilk olarak sahneye bayan bir öğrenci çıkararak, “Siyasette kadınlar ve gençler hep burada olmalı” diyerek, sunumunun bir anlamda özetini de yapmış oldu.

Pişkin daha sonra katılımcı öğrencileri sahneye davet etti. Sahneye rahat bir şekilde oturmalarını isteyen Pişkin, kendisi de öğrencilerin arasına oturarak konuşmasını böyle yaptı. Gençlere seslenen Pişkin, “Sizler de bu ülkede büyükler kadar söz, bilgi ve irade sahibisiniz. Biz de milliyetçiyiz. 6 okumuzdan biri bu bilinci vermektedir. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamının yıldönümü. Bui üç fidan bu bilinç uğruna feda etti kendilerini. 1 Mayıs’ta yaralanan Dilan’ı da anıyorum. O da bayram kutluyordu” dedi.

“ÖRGÜTLENMEYE İZİN VERMİYORLAR”
Konuşmasında iktidarı toplumun örgütlenmesine, farklı sesler çıkmasına tahammülsüzlükle eleştiren Pişkin, “Uludağ Üniversitesi’ne gittik. Arkadaşlarla buluşmak istedik. 3 masayı birleştirmemize bile izin vermediler. Toplantılara giden insanların bindikleri otobüsler şehirlere alınmıyor. Bu ülkede sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınmıyor. Meclis’te muhalefetin fikri alınmıyor. Kanun hükmünde kararnamelerle ülke yönetiliyor. Kadınlar, gençler karar mekanizmalarında yok. Eşitlik olgusu sindirilmek isteniyor” diye konuştu.

Pişkin’e sunumunun sonunda DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer tarafından plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı