REKLAMI GEÇ

Denizli’de muhalefetten terör tepkisi

Denizli’de muhalefetten terör tepkisi

Hatay ve Dağlıca’da, 9 askerimizin şehit olması üzerine muhalefetin Denizli kurmayları yazılı açıklama yaparak hükümeti topa tuttu. CHP İl Başkanı Aycan, “Başbakan istifa etsin ve özür dilesin” derken, MHP İl Başkanı Yeniçeri “Artık tükenme aşamasına geldik” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2012 Salı, 16:09

CHP İl Başkanı Yıldırım Aycan, şehit haberlerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Aycan “Kara Haber önce Hatay’dan geldi. Sonra Dağlıca’dan toplam 9 şehidimiz var. İçimiz kan ağlıyor, koklamaya doyamadığımız çocuklarımızı kalleş saldırılarda toprağa veriyoruz. Saldırganlar açıkça halkımıza saldırıyor, işin acı tarafı birbirinin benzeri saldırıları aynı şekilde, aynı yöntemlerle ve aynı yerde tekrarlıyorlar. Her seferinde “kanları yerde kalmayacak” diyen siyasal iktidarın yetkilileri bıkkınlık verdi” dedi. 

AYCAN “BAŞBAKAN İSTİFA ETSİN VE ÖZÜR DİLESİN”
Aycan “Sayın Başbakan kısa bir süre önce Dağlıca’daki karakolun artık güvenli olduğunu söylemişti. Hatta Dağlıca’daki karakolda Avrupa birliği temsilcileriyle toplantı yapacağından bahsetmişti. Bugün sayın Başbakan’ın güvenli olduğunu söylediği Karakol saldırıya uğradı. 8 şehidimiz var onlarca yaralımız var. Böylesine bir skandal demokratik ülkelerde gerekli demokratik tepkiyi görür. Sayın Başbakan şehitlerimize saygı gösteriyorsa ve bu halka küçücük saygısı varsa sorumluluğunun gereğini yerine getirsin. İstifa etsin ve halkımızdan özür dilesin” diye konuştu.

YENİÇERİ ‘TÜKENME AŞAMASINA GELDİK’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli  İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Türk milletinin terör illetine dayanma gücünün  tükenme aşamasına geldiğini söyledi.  Milletimizin yine 8 askerimizin şehit olduğu haberi ile bir kez daha sarsıldığını belirten MHP’li Yeniçeri, “Aziz şehitlerimize Allahtan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına ve tüm Türk Milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölücü terör örgütünün kahpe ve kalleş saldırılarını şiddetle kınıyor ve tüm gücümle lanetliyorum. Artık milletimizin terör illetine dayanma gücü tükenme aşamasına gelmiştir. AKP hükümeti bu son olaydan sonra kararını ve tarafını belirlemelidir. PKK terörünün kökünü kurutmak için devletin tüm imkanlarını seferber etmelidir” dedi.

HÜKÜMET GÖREVE
PKK’lı hainlerin barış istemediğini kaydeden Yeniçeri, “AKP hükümeti Türk milleti ve devletinin hayat haklarıyla, dokunulmaz değerleriyle oynamayı bırakmalı ve görevini yerine getirmelidir. PKK’nın barış istediği falan yoktur. Her yolu deniyorlar. Her barış lafı geçtiğinde bu tip saldırılarla karşılaşıyoruz. Ancak mevcut iktidar ve bazı sözde aydınlarımız bunu görmüyorlar. Şu unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisi olduğu sürece Türk Vatanı harabeye, Türk Milleti etnik kalıntıya asla dönüştürülemeyecek. Türkiye cumhuriyeti hasar alsa da yere düşmeyecektir. Bunun için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa bizler bunu gönül rahatlığı ile yerine getireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

zafer   -  Bağlantı 19 Haziran 2012, 16:44

“Sözkonusu vatansa, gerisi teferruattır.” deyip, siyâsi alanda bir mutâbakata gitmeyi düşünmezler mi bunlar?..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı