REKLAMI GEÇ

Denizli’de seçim yarışı kızışıyor

Denizli’de seçim yarışı kızışıyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını belirleyen AK Parti, CHP ve MHP faaliyetlerine hız verirken, birbiri ardına yapılan anketler de seçim yarışının giderek kızıştığını gösteriyor. Gezici Araştırma Şirketi’nce yapılan kamuoyu araştırmasında, iktidar ile ana muhalefet arasındaki fark yüzde 6,3 olarak açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2014 Cuma, 15:04

Gezici Araştırma Şirketi, 28 Aralık – 5 Ocak tarihleri arasında 30 büyükşehirde gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı. TÜİK verileri dikkate alınarak yapılan ankete göre, Denizli’de AK Parti önde görünüyor. “Bugün seçim olsa” sorusuna yanıt veren deneklerin dağılımına göre, AK Parti’yi tercih edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 40,8 olarak belirlendi.

Araştırma şirketi, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranını yüzde 34,5 ve MHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranını yüzde 20,5 olarak açıkladı. Diğer partileri tercih edeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 4,2.

Gezici Araştırma Şirketi’nin 30 büyükşehirde 43 bin 988 denek ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen bu araştırmasının 0,95 Güven Sınırları İçinde, hata Payı +/- %1,6 olarak hesaplandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı