REKLAMI GEÇ

“Devlet otoritesi ne zaman sağlanacak?”

“Devlet otoritesi ne zaman sağlanacak?”

DSP Milletvekili Erçelebi, soru önergesinde, terör örgütünün etkili olduğu yerlerde devlet otoritesinin ne zaman sağlanacağını ve Doğu ve Güneydoğu illerinde, okullara boykot ve süreli yayınların dağıtımlarının önlenmesi konusunda devlet organlarının ne gibi önlemler aldığını sordu.

/ DENİZLİHABER / 28 Eylül 2010 Salı, 17:25

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanmak üzere, TBMM Başkanlığına, soru önergesi verdi. Önergesinde, Doğu ve Güneydoğu illerinde bir gazetenin dağıtımının engellenmesine yönelik girişimleri ve okullarda eğitimi boykot konularını gündeme getiren Erçelebi, Başbakan’a, “Terör örgütünün etkili olduğu yerlerde devlet otoritesi ne zaman sağlanacaktır?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’a, medya genel yayın yönetmenleri ile Dolmabahçe’deki ofiste gerçekleştirdiği kahvaltılı sohbet toplantısını hatırlatan Erçelebi, “Bu sohbette, Doğu ve Güneydoğu’da bir gazeteyi hedef alan tehditlerden söz ederek, ‘Demokrasi süreçlerini sabote etmeye çalışan mihraklar boş durmuyor. Önemli bir gazetemize Van’da tehditler savuruyorlar, bu gazeteyi burada dağıtmayacaksınız, diyorlar. Bu demokrasi mi? Silah mı gösteriyorsunuz?’ diye soruyorsunuz. Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Erdal Şafak’ın 27 Eylül 2010 tarihli “Sabahtan Mektup” başlıklı makalesinde, ‘Başbakan Erdoğan’ın sözünü ettiği gazete Sabah gazetesidir. İki haftadır Doğu ve Güneydoğu illerinde bayiler Sabah’ı dağıtmamaları, satmamaları için tehdit ediliyor. O kadarla kalsa neyse; temsilcimize gözdağı veriliyor, muhabirlerimize geçtikleri haberlerini geri çekmeleri, yayınlanmış olanları yalanlamaları için insanlık dışı baskılar yapılıyor, can güvenliklerinin tehlikeye gireceği uyarılarında bulunuluyor’ diye köşesinden feryat ediyor. Terör örgütü ve yandaşları, sonra anadilde eğitim gerekçesi ile okullara boykot, şimdi de Hakkâri’nin Geçitli köyünde 9 vatandaşımızın hayatına mal olan mayınlı tuzağın, PKK’nın işi olduğunu duyuran Sabah gazetesinin dağıtımını yasaklama, muhabirlerini engelleme ve ölüm tehdidi ile korkutma davranışları göstermiştir” dedi.

Erçelebi, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
-Doğu ve Güneydoğu illerinde, okullara boykot ve süreli yayınların dağıtımlarının önlenmesi konusunda devlet organları ne gibi önlemler almışlardır?
-Basın özgürlüğünü engelleyen kişiler ve örgütler kimlerdir? Bu kişi ve örgütlere ne gibi yasal işlemler yapılmıştır?
-Son günlerde terör örgütü liderleri ile yapılan görüşmelerde gündeme neler alınmıştır?
-Yapılan görüşmelerde demokrasiye darbe vuran eğitim-öğretim özgürlüğünün engellenmesi, vatandaşın haber alma özgürlüğünün engellenmesi ve basın özgürlüğünün engellenmesi yer almış mıdır?
-Terör örgütünün etkili olduğu yerlerde devlet otoritesi ne zaman sağlanacaktır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı