REKLAMI GEÇ

İlhan Cihaner’in eşine hapis cezası

İlhan Cihaner’in eşine hapis cezası

Denizli CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’e, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2012 Perşembe, 14:25

Erzincan Cumhuriyet eski Başsavcısıyken İlhan Cihaner’in lojmanının aranması sırasında Erzurum Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu’ya hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’e Erzincan 1’nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ceza mahkeme tarafından ertelendi.

Erzurum’da dönemin eski özel yetkili savcısı ve şu an Antalya’da görev yapan Osman Şanal beraberinde Mehmet Yazıcı ve Rasim Karakullukçu ile birlikte 16 Şubat 2010 tarihinde Erzincan’a gitti. Şanal ve Yazıcı, dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner’in makamında arama yaparken Rasim Karakullukçu’da Cihaner’in lojmanında arama yaptı. İlhan Cihaner Ergenekon ‘terör örgütü üyesi’ iddiası ile özel yetkili savcılar tarafından gözaltına alınarak Erzurum’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İddiaya göre, 6 polis memuru ile birlikte Cihaner’in adliye lojmanlarındaki evinde ve eve ait iki depodaki aramayı sürdüren Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu, Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’in, “Siz kimin avukatlığını yapıyorsunuz. Nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsunuz. Siz bu vatanın evlatları değil misiniz? Bunlar her kimin başının altından çıkıyorsa, onlar alçak olacak. Benim kocam kahraman olacak” sözlerini de kayıt altına geçirdi. Özel Yetkili Savcı Rasim Karakullukçu, Muhteber Cihaner hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ iddiasıyla, hakkında suç duyurusunda bulunulan Muhteber Cihaner için, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Savcı Rasim Karakullukçu, karara itiraz etmesi üzerine dosya en yakın il olan Tunceli’ye gönderildi. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi 7 Aralık 2010 tarihinde itirazı haklı bularak Muhteber Cihaner hakkında dava açılmasına karar verdi. Erzincan Savcılığı, Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nin karar üzerine Muhteber Cihaner hakkında iddianame düzenleyerek, ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlamasıyla 25 Şubat 2011 tarihinde dava açtı.

Erzincan 1’nci Sulh Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasında Muhteber Cihaner, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen ceza mahkeme tarafından ertelendi.

Yorumlar

Ragıp   -  Bağlantı 24 Nisan 2012, 16:43

herkes haddini bilecek, kanun neyse uygulanacak diye mangalda kül bırakmayan arkadaşlar, Şu deniz feneri meselesin de el atsanız bir zahmet. bu kanunu uygulama şekli tek taraflı işlemese. hani halkın iktidarı falan diyorsunuz ya halkı dolandıranlarda bu arada cezası bulsa nasıl olr acaba ?

deniz uzun   -  Bağlantı 6 Nisan 2012, 17:09

Görevi başında ki memura hakaret edemezsiniz kim olursa olsun…ne yani savcının karısı diye bir de dövseydi yetkilileri…herkes haddini bilecek..suçsuz ise karşı dava açsın..herkese aynı muamele demokrasi gereğidir..tebrik ederim…Osman Şanal Mehmet Yazıcı ve Rasim Karakullukçu’yu ve ayrım yapmadığı için….Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi..yetkililerini…

Fuat GÜNDOĞDU   -  Bağlantı 3 Nisan 2012, 18:36

Osmanlıyı yıkanların son torunlarıda şu günlerde aramızdan ayrıldı bilmeyenlere duyurulur!!! Osmanlı’nın yıkılış sebebi itilaf devletlerinin devlet üzerindeki sömürgeci tutumları ve zamanında imtiyazlar verilirken geleceğin hesaplanamamasıdır. Bu millet öyle bir millettir ki zamanında ölü soyuculardan Anadolu’yu nasıl kurtarmışsa, gün gelip ülkeyi satanlardan yine aynı sömürgeci devletlere peşkeş çekenlerden de kurtaracaktır. Ayrıca Osmanlıyı yıkanlar olarakta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kast ediliyorsa şayet bu bir aymazlıktır at gözlüğü takmaktır. Mustafa Kemal daima gönüllerimizde ve fikirlerimizde yaşamaktadır!!! (1881-193∞)

kadir   -  Bağlantı 31 Mart 2012, 13:12

KANUNİ KANUNLARIYLA VE İCRAATLARIYLA CİHAN PADİŞAHIYDI VE HALA DAHA DÜNYACA TANINIYOR.AMA OSMANLIYI ENTRİKALARLA YIKANLARIN ESAMESİ BİLE OKUNMUYOR.YANLIŞ HESAP BAĞDATTAN DÖNER.KESERDEN DEĞİL.

kadir   -  Bağlantı 31 Mart 2012, 13:07

GÖREVİ BAŞINDAKİ KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET ETMAK NORMAL SAVCININ CEZA VERMESİ ANORMAL ÖYLEMİ? BAHAR HANIM. SUÇ VARSA CEZASIDA OLACAK ELBETTE.DEMOKRASİ BUDUR. BAYAN CİHANET HAKARET ETTİĞİ İÇİN VATANSEVER, SAVCI CEZA VERDİĞİ İÇİN VATAN HAİNİMİ?

BAHAR AK   -  Bağlantı 30 Mart 2012, 11:26

allah yardımcısı olsun bu ülkenin askerinin savcısının yani vatanı sevenlerin.

BAHAR AK   -  Bağlantı 30 Mart 2012, 11:24

özel tetkli savcılara bu yetkiyi veren halk iktidarı olamaz. özel yetki adından alaşılacağı üzere birilerinin özel işlerini yapan kişidir halkın ait olmaz sacının özeli olurmu?

Fuat   -  Bağlantı 30 Mart 2012, 00:38

siz gibi düşünmeden aciz yurttaşlarımız oldukça, bu şekilde iktadarın halk iktidarı olduğu zannedilir fakat mevcut iktidarın -sizin ifadenizle- “yediği naneler” artık boyunu aşmıştır. Sayın Cihaner gibi devletin onurlu bir savcısını ayağına köstek olduğu için “özel yetkili” savcılara tutuklatmak. vatan toprağını karış karış pazarlamak da bunlardan bazılarıdır. Ama bu dünya Kanuni’ye bile kalmadı! Keser döner sap döner, gün gelir elbet hesapta döner!!!

Asil Türk   -  Bağlantı 29 Mart 2012, 14:29

İlhan cihaner sandıki balyozcu amcalarının iktidarı sonsuza kadar devam edecek ve istediği gibi at oynatabilecek.. Ama İktidar halk artık.. İnşallah kimse bundan böyle halka rağmen naneler yiyemeyecek..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı