REKLAMI GEÇ

Okul bahçesine siyaset soktular

Okul bahçesine siyaset soktular

Erdoğan’ın tekrar aday gösterdiği AKP’nin Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmalarına başladı. Ancak Zeybekci’nin mahalle buluşmaları için ilköğretim okullarını kullanması dikkat çekici. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı, bunun Milli Eğitim yetkilileri açısından idari suç teşkil ettiğini söylerken, CHP, belediye başkanının hukuk tanımazlığına devam ettiği iddiasında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 6 Ocak 2009 Salı, 01:00

Denizli’de AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında yürüttüğü mahalle buluşmaları için zaman zaman ilköğretim okullarının bahçelerini kullanıyor. Mahalle buluşmaları için bir çadır yaptıran Başkan Zeybekci, gittiği mahallelerde seçmenle, bu çadır içinde bir araya geliyor.

“Helallik almaya geldim” sözleriyle seçmenleriyle buluşan Zeybekci’nin çadır kurmak için seçtiği mekanların arasında kamu kurumlarının olması dikkat çekiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun 341 sayılı kararıyla 1 Ocak-28 Mart 2008 tarihleri arasında uygulamada olacak seçim yasaklarının biri de kamu binalarının seçim çalışmaları için kullanılmayacak olması.

Zeybekci’nin ekibiyle birlikte, adaylığının açıklanmasının ardından başlattığı mahalle toplantılarında, Denizli Belediyesi’nin bilgilendirme toplantısı şeklindeki lansmanı ise, seçim yasağına çelme atma girişimi olarak yorumlanıyor. Mahalle toplantılarına, seçilmiş belediye başkan yardımcılarının yanı sıra devlet memuru statüsünde olan belediye başkan yardımcıları da katılıyor. Bu durumun da 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu ve seçim yasağına göre suç teşkil ettiği ileri sürülüyor.

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, hem seçim yasaklarının çiğnendiği hem de anayasal suç işlendiğini iddia etti. Kandemir, “Anayasa’nın 44. maddesinde okullarda eğitim ve öğretim faaliyetleri yapılır başka hiçbir şey yapılamaz” ifadesinin yer aldığını vurgularken, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve İl Seçim Kurulu’nu göreve çağırdı.

Okulda yapılan toplantıyı yargıya taşıyacaklarını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal, yapılan çalışmanın sadece bir okulda değil birçok yerde yapıldığını belirtti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin kanun tanımaz tavırlarının bu olayla da yaşandığını dile getiren Bartal, “Sadece Kömürcüoğlu İlköğretim Okulu’nda değil, birkaç okulda da ve mahallelerde de bu çalışmalar yapıldı ve seçim çalışmalarına başladı. Bu olay, seçim çalışmaları olarak gösterilmese de Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimine göre seçim kampanyaları yasak. Sayın Zeybekci her zaman ki gibi hukuk tanımaz tavrı ve ‘Ben yaparım’ mantığıyla bunları yapıyor. Belediye adına bile görünse, siyasi parti mensubu yöneticiler ile yapılan bu toplantı bir seçim çalışmasıdır.” dedi. Bartal, CHP olarak hukukçuları ile görüşüp, konuyla ilgili gerekli yerlere başvurularını yapacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı