REKLAMI GEÇ

Seçimde, nüfus kayıt örneği yeterli olacak

Seçimde, nüfus kayıt örneği yeterli olacak

YSK; 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, nüfus cüzdanlarında, TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşların, oy kullanmaları için TC kimlik numarasının bulunduğu mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı ve nüfus cüzdanı ya da resmi dairelerden alınmış kimlik belgesinin yeterli olacağını duyurdu. Vali Yavuz Erkmen, nüfus kayıt örneğinin, kişinin eşi ile veli, vasi, üst soyları ve alt soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler tarafından da alınabileceğini hatırlattı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2009 Perşembe, 01:00

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, 29 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenlerin, TC kimlik numarasını da taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneğinin aslını, sandık kurulu başkanlarına, TC kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilmiş resimli ve soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı ve sürücü belgesi gibi belgelerle birlikte ibraz etmesi halinde oylarını kullanabileceklerini duyurmuştu.

Vali Yavuz Erkmen, bu duyurunun ardından yaptığı açıklamada, nüfus cüzdanı çıkartabilmek için kişinin bizzat nüfus müdürlüğüne gitmesinin zorunlu olmasına karşın, nüfus kayıt örneği almak için bunun zorunlu olmadığını söyledi. Vali Erkmen, “Nüfus kayıt örnekleri, kaydın sahipleri tarafından alınabildiği gibi, bunların eşleri ile veli, vasi, üst soyları (babası, dedesi, dedesinin babası) ve alt soyları (bir kimsesinin çocukları, torunları, torun çocukları) ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler tarafından da alınabilmektedir. Bu nedenle; nüfus kayıt örneği çıkartabilmek için aile fertlerinden birinin bir kimlik belgesi ile nüfus müdürlüğüne gitmesi yeterli olacaktır” dedi.

Nüfus kayıt örneği almak için dilekçe, fotoğraf, nüfus cüzdanı talep belgesi gibi ek bir belgeye ihtiyaç duyulmadığını da hatırlatan Vali Erkmen, bunun için herhangi bir ücret de talep edilmediğini söyledi. Vali Erkmen, “Vatandaşlarımızın, bizzat herhangi bir kimlik belgesi ile müracaatı yeterli olmakta ve çok kısa bir sürede nüfus kayıt örnekleri alınabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı