REKLAMI GEÇ

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN..

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN..

Allah (c.c.) bu dünyada bazılarımızı geçim cihetiyle, bazılarımızıda zenginlik ve  fakirlikle imtihana tabi tutuyor. Zengini fakirlerin yardımına  davet ediyor. Zenginler fakirlerin açlık hallerini ancak oruçtaki açlıkla tam anlayabilirler. Oruçlu zengin, fakirin ne kadar merhamete ve şefkate muhtaç olduğunu o zaman anlar. Zaman zaman kimileri ben fakir bulamıyorum ki bir sadaka vereyim diyor, yani herkesi zengin görmekle yardım elini uzatmak istemeyenler var. Oysa herkes kendinden…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2020 Cuma, 09:43

Allah (c.c.) bu dünyada bazılarımızı geçim cihetiyle, bazılarımızıda zenginlik ve  fakirlikle imtihana tabi tutuyor. Zengini fakirlerin yardımına  davet ediyor. Zenginler fakirlerin açlık hallerini ancak oruçtaki açlıkla tam anlayabilirler. Oruçlu zengin, fakirin ne kadar merhamete ve şefkate muhtaç olduğunu o zaman anlar.

Zaman zaman kimileri ben fakir bulamıyorum ki bir sadaka vereyim diyor, yani herkesi zengin görmekle yardım elini uzatmak istemeyenler var. Oysa herkes kendinden bir cihette daha fakiri bulabilir.

Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı mübarek bir aydır. Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte mü’minler arasında yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu aydır.

Peygamber efendimiz  “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, o oruçlunun alacağı sevabın aynısı, iftar ettirene de yazılır. Ve oruç tutanın sevabından da bir şey eksilmez” buyurmuştur.

Aç ve fakir insanları görmek isteyen varsa? Çöplüklerden ekmek toplayan,  sosyal yardımlaşma vakfı önünde bir kap yemek evine götürmek için sırada bekleyen, iş umudu ile gurbete giden, iş bulamayan, park ve sokaklarda aç bekleyen insanlara baksın,

Keza, onurlu insanların fırıncılara gizlice yaptıkları müracaat sayısına bakın. Fakir var mı, yok mu?  Kararı siz verin.

Peygamberimiz (a.s.m.) şöyle buyurmaktadır: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.”  Bu ifade bize bize sosyal adaleti, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve güveni gösteren en güzel örnektir.

 “Ben tok olayımda, başkası açlığından ölürse ölsün, bana ne!”dersek o zaman fakir de zengine karşı kin ve adavet besler, zengini düşman görür, hatta asayişi bozmaya kalkar, memleket dahi huzursuz olur. Görüldüğü üzere sosyal adalettin garantisi ve huzurun temini için, zekat iyi bir vasıtadır.

Zekat İslam’ın şartıdır. Sadaka ise onun ziynetidir. Biri malın bereketine diğeri belanın def’ine vesiledir.

Ramazan ayımızın memleketimizde, huzursuzlukların bertaraf olmasına, barış, huzur, yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olması dilerimle.. Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı