REKLAMI GEÇ

NİMETLERİN SAHİBİNE SAYGI GÖSTERELİM..

NİMETLERİN SAHİBİNE SAYGI GÖSTERELİM..

Ramazan’da küslüklerine son veremeyenler! Ne zaman küslüklerinizi sonlandıracaksınız? Birbirinin boğazından tutanlar! Birbirlerine kin ve nefretle bakışanlar! Ne zaman birbirinizin ellerinizden tutacaksınız? Yaşadığımız ülkede yan baktın diye insanlar ölüyor. Biri mezara, biri cezaevine giriyor. Yetimin karnını doyuracağı iftar sofralarında yetimlere yer verilmezse söyler misiniz? Böyle bir sofradan Rabbimiz memnun olur mu? Nerede bir kravatlı, makamlı, şöhretli adamlar varsa hepsi iftar ve sahur sofralarının baş tarafında…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2020 Çarşamba, 09:04

Ramazan’da küslüklerine son veremeyenler! Ne zaman küslüklerinizi sonlandıracaksınız? Birbirinin boğazından tutanlar! Birbirlerine kin ve nefretle bakışanlar! Ne zaman birbirinizin ellerinizden tutacaksınız?

Yaşadığımız ülkede yan baktın diye insanlar ölüyor. Biri mezara, biri cezaevine giriyor. Yetimin karnını doyuracağı iftar sofralarında yetimlere yer verilmezse söyler misiniz? Böyle bir sofradan Rabbimiz memnun olur mu?

Nerede bir kravatlı, makamlı, şöhretli adamlar varsa hepsi iftar ve sahur sofralarının baş tarafında iken, memleketin yetim, öksüz, biçareleri bu sofralarda dahi yer bulamazsa söyleyin Allah aşkına bu sofralar, Hazret-i Peygamber (s.a.v.) sofraları, meleklerin sofraları olabilir mi?
Bırakın kırıntı diye tabir edilen ekmek parçalarını, bayatladı gerekçesi ile daha bıçak vurulmadan çöpe atılan ekmeklerin olduğu bir sofra, iftar sofrası olabilir mi?

Allah’ın nimetlerine saygının olmadığı bir yerde nimetin sahibine saygı olabilir mi?

Bir kez daha vurgulamak istiyorum. İslam dünyasının emperyalistlerce işgal edildiği, kan ve gözyaşının oluk oluk aktığı, ümmetin paramparça olduğu,  İslam coğrafyasının her yanında ahların ve feryatların semaya yükseldiği bir zamanda Müslüman milletimizin Ramazan-ı Şerif ayını oyun ve eğlenceyle geçirmesi asla kabul edilemez.  Bize yakışan ümmet için dua etmektir. Vakit, dua vaktidir. Milletimizin inanç ve örflerine aykırı etkinlikler kim veya kimler tarafından yapılırsa yapılsın kınanmalıdır. Böylesi gayri İslamî etkinliklerden uzak durulmalıdır. Kızlı erkekli yapılan gösterilerin ve eğlencelerin İslam’la hiçbir alakası olmadığı gibi bu ve vb. etkinlikler, Ramazan-ı Şerif ayının ruhuna ve aslına zıt olan şeylerdir.

Kurduğumuz ve oturduğumuz sofralardan, yaptığımız etkinliklere dozu kaçırmayalım. Yapacağımız her şeyi sade ve abartmadan yapmalım. Rabbimiz görüyor bilinci ile  yapmaya özen gösterelim.

Bütün dualarınızın ve ibadetlerinizin makbul olması temennisi ile Ramazan-ı Şerifleriniz mübarek olsun.
Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı