REKLAMI GEÇ

BSK Cerrahi’den hızlı tedavi

BSK Cerrahi’den hızlı tedavi

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’nde kalbi delik olan 6 yaşındaki küçük kız, başarılı bir açık kalp ameliyatından sonra, 4. günde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 18:16

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi, Kalp Damar Hastalıkları bölümündeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. 6 yaşında kalbi delik olan küçük kıza, açık kalp ameliyatı yapılarak kalbindeki delik kapatıldı. Küçük kız, ameliyattan 4 gün sonra sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Hastanenin Kurucu Hekimi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan ve ekibinin yaptığı açık kalp ameliyatıyla küçük kızın kalbindeki delik kapatıldı.

“1 yaşına kadar açık kalp ameliyatı yapıyoruz”
Hastanenin doktorlarından Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan, açık kalp ameliyatı yapılan 6 yaşındaki Selen Kayan’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıkladı. Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan, küçük kızın kalbinin, 2 kulakçık arasında bulunan ve normalde doğumdan sonra kapanması gereken deliğin kapanmadığını belirterek, “Küçük kızın kalbinde atrial septal defekt denilen bir delik vardı. Bu defekti açık kalp ameliyatı ile kapattık. Ameliyat sonrası dönemi sorunsuz geçen hasta 4. gününde taburcu edildi. 6 yaşındaki hastamız yaklaşık 1.5 -2 ay sonra tamamen sağlığına kavuşmuş olarak yaşıtları gibi tüm fiziksel ve ruhsal aktivitelerini hiçbir sıkıntı yaşamaksızın gerçekleştirebilecek” dedi. Doç. Dr. Emrecan, hastanede daha önce pek çok kez 1 yaşına kadar açık kalp ameliyatları yapıldığını, bu ameliyatların dünya standartlarında başarı oranıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Açık kalp ameliyatı olan 6 yaşındaki Selen Kayan’ın annesi Sibel Kayan, Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı’ya, Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Bilgin Emrecan’a, ameliyat ekibine, hemşirelere ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı