REKLAMI GEÇ

Okulda zil değil siren sesi çaldı

Okulda zil değil siren sesi çaldı

Özel Denizli Tekden Hastanesi görevlilerince, Irlıganlı’da eğitim-öğretime açılan Kokpit Havacılık Lisesi’nde ilk yardım semineri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2014 Pazar, 11:41

Tekden Hastanesi, eğitim faaliyetlerinden birisini daha gerçekleştirdi. Irlıganlı Mahallesi’ndeki Kokpit Havacılık Lisesi’ne siren sesleriyle giriş yapan eğitim ekipleri, öğrenciler ve öğretmenler ile buluştu.

Tekden Hastanesi ATT Uzmanı Anıl Çiftçi, öğrencilere kırık-çıkık, kanama, yanık, sara nöbeti, hayvan ısırmaları, zehirlenme, elektrik çarpması, duman zehirlenmesi, sıcak ve soğuk etkileri, bayılma, kalp krizi durumlarında ilkyardım bilgileri verdi.

“İLK MÜDAHALE DOĞRU YAPILIRSA CİDDİ KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLİR”
Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çiftçi, “İlk yardım konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan ilki, uygulamanın bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılmasıdır. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilk yardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemek. Bilinçsiz uygulamalardan kaçınıldığı takdirde ilk yardımın önemi daha iyi kavranabilecek. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecek” dedi.

denizli-tekden-okul-da-ic

“İLK YARDIM HERKESİN SORUMLULUĞUDUR”
Bu tür etkinliklerle sağlıklı kalmanın yolları ve olası durumları önlemenin önüne geçtiklerini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık ise, “Toplumumuzda sağlık konuları genelde pek önemsenmez. Bu yüzden ani sağlık sorunlarında bilinçsizliğimiz ve bilgisizliğimiz yüzünden telafisi mümkün olmayan facialar meydana gelebiliyor” diyerek, şunları söyledi:

“Bizlere göre sağlık konusunun bütün toplumca bilinmesi gereken ABC’si ilk yardım konusudur. Aslında ilk yardım 7’den 70’e herkese öğretilmeli hem de her şeyden önce. Çünkü başımıza gelecek deprem, yangın, sel, araba kazası vb. afetlerin ne zamanı ne de yeri belli değildir. Her an bir sağlık felaketiyle karşılaşabiliriz. Böyle bir durumda ilk yardım bilgimiz hayat kurtarıcı bir rol oynayabilir. Bu nedenle de Tekden Hastanesi yönetimi olarak ilk yardımın önemini bugün genç arkadaşlarımızla da paylaşarak bilinçlenmelerini hedefledik. Bizleri ilgi ve alakalı bir şekilde dinledikleri için öğrenci kardeşlerimize, onlarla buluşmamızı sağladıkları için de Kokpit Havacılık Lisesi yönetimine teşekkür ediyorum.“ ddi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı