REKLAMI GEÇ

Başhekim ve Vali’den Domuz Gribi değerlendirmesi

Başhekim ve Vali’den Domuz Gribi değerlendirmesi

DDH Başhekimi Canural, Aralık ayında, Denizli’de Domuz Gribi vakalarının azaldığını söyledi. Vali Erkmen ise Domuz Gribi vakalarının, Ocak ayında, en yüksek seviyeye çıkmasının beklendiğini belirterek, kendisinin, eşinin ve çocuklarının aşı olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2009 Cumartesi, 17:03

Vali Yavuz Erkmen, vali yardımcıları, Denizli Belediyesi başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Müdürlüklerin çalışmalarının ve projelerinin değerlendirildiği toplantı, Polisevi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz, Mehmet Suphi Küsbeci ve Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Şamil Çınar, Mustafa Gökoğlan, Nilgün Ök ve Aytaç Turgut, Kale Kaymakam Vekili İsmail Tezel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve daire müdürleri katıldı.

4 C’LİLERİN İŞLEMLERİNİ
YENİ YILDA SGK YÜRÜTECEK
Kurumların çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ayhan Dorum, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, tüm resmi sektörlerde 4C emekli sandığına tabi müesseselerde çalışan personellerin, kendileri, eş ve çocuklarının bugüne kadar kendi kurumlarından sağlık yardımı aldıklarını, her türlü sağlık sorunlarını kendi kurumlarının üstlendiğini, ancak 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren bunun SGK tarafından yürütüleceğini belirterek, “Bunu bütün belediyelere, özel idarelere, biz duyurduk. Diğer resmi kurumlara duyurmadık. Onlara kendi genel müdürlükleri bu yüklemeyi internet üzerinden yapacaklar” dedi.

DOMUZ GİRİBİ VAKALARI
ARALIK’TA AZALDI
Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ramazan Canural, son zamanlarda yaşanan Domuz Gribi vakalarına değinerek, “Son iki haftadır H1N1 enfeksiyonu konusunda yavaşlama var. Başvurular yüzde 50-60 oranında azaldı. Bizim hastanemize de yatışlar ve vakalar azaldı. Aşılama hızında da önceki haftalara oranla bir artış var. Domuz Gribi’nin belirtileri, 39 dereceyi bulan ateş, kas ve eklem ağrıları, kuru öksürük, mevsimsel gribe ilave olarak da yüzde 25 oranında ishal ve kusma olabiliyor. Aşının yan etkileri 10 binde, 20 binde birdir. Aşının yan etkisi hemen hemen yok denecek kadar az” diye konuştu. Denizli’ye gelen Domuz Gribi aşısının 45 bin 200 doz olduğunu ve bu aşıların 28 bininin hastalara uygulandığı öğrenildi.

ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Vali Yavuz Erkmen, yeni kurulan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü konusuna değinerek, “Dün yeni bir müdürlük kuruldu. Daha önce Sivil Savunma Müdürlüğü vardı. Sivil Savunma Müdürlüğü ile Bayındırlık Bakanlığı bünyesindeki, Afet İşleri Genel Müdürlüğü kaldırıldı. Bu iki kurumun birleşmesi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adı ile İl Özel İdare bünyesinde bir müdürlük teşkil oldu. Müdürlüğün kuruluşu bugün itibari ile tamamlanacak. Arkadaşlarımız afet öncesi ve olabilecek afet durumunda, hasar tespiti ya da hasar sonrasında oluşabilecek tespitler konusundaki bütün çalışmalarını bu müdürlükten yürütecek” dedi.

VALİ ERKMEN; “BEN, EŞİM VE ÇOCUKLARIM AŞI OLDUK”
Domuz Gribi konusunda vatandaşların yaşadıkları tereddütlere de değinen ve hem kendisinin, hem de eşinin ve çocuklarının Domuz Gribi aşısı olduklarının altını çizen Vali Erkmen, “Domuz Gribi’nin Ocak ayında pik yapması bekleniyor. Son günlerde ölüm olaylarında artış olunca, insanlarda aşılamaya yönelik ilgi biraz daha fazlalaştı. Arkadaşların kafasında soru işareti varsa ben söyleyeyim, ben aşı oldum, en ufak bir yan etkisini de görmedim. Eşim ve çocuklarım da oldu. Şu ana kadar aksi anlamda bir etkisini de görmedim. Aşı neden önemli; sağlıktaki görevli arkadaşlarımız aşı olmasaydı, sağlık teşkilatı ayakta kalmazdı” dedi. Mevsimsel hastalıklar konusunda da uyarılarda bulunan Vali Erkmen, “Bir taraftan da soğukların yavaş yavaş başlayacak olması, mevsimsel olarak bir takım hastalıkları beraberinde getirecektir. Bu nedenle arkadaşlarımızın dikkatli olmalarında yarar var. Okullarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımızda kaloriferlerin yanması konusunda dikkatli olunmalı” diye konuştu.

TYÇP DEVAM EDİYOR
Toplum Yararına Çalışma konusuna da değinen Vali Erkmen, “Geçen yıl Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, 1000’e yakın işsiz gençlerimizi kamu kurumlarının değişik programlarında çalıştırma imkânına kavuştuk. Bunlar en fazla 6 aylık yapılan programlardı. 2009’da başlayıp yine 2009’un sonunda bittiğinden ve bazı birimler sonradan devreye girdiği için 6 ay yerine daha kısa süreli faydalanmalar söz konusu oldu. 2009’un programı bittiğinden 2010’da yeni ödenek tahsis edilecek. Bu ödenek nispetinde, yeni baştan bunlar gündeme getirilecek. Burada önemli olan, kamu yararına proje üretip, proje karşılığında yeni program çerçevesinde görevlendirmelerin yapılabileceği. Biz ne kadar ödenek tahsis edilecek bilemiyoruz ama biraz fazla olması için uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız şimdiden proje hazırlama konusunda hazırlıklı olurlarsa, bu ilan edildiğinde hiç vakit kaybedilmeden devreye girer ve projeleri uygulamaya geçeriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı