REKLAMI GEÇ

CÜBBE GİYİP DOKTOR OLDULAR

CÜBBE GİYİP DOKTOR OLDULAR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 40 doktor, hekimlik andını okuyarak mesleğe ilk adımlarını attı.

/ DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2011 Pazartesi, 15:19

Pamukkale Üniversitesi 2010 -2011 Eğitim öğretim yılının son mezunlarını verdi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, bölüm öğretim üyeleri, davetliler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören müzik dinletisiyle devam etti. İlk olarak söz alan PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, “Böyle pırıl pırıl gençlerimizi yetiştirdiği için tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Burada mesleğe adım atan genç meslektaşlarımı da eğitim dönemlerinde gösterdikleri başarıdan dolayı çok tebrik ediyor yolunuz açık olsun diyorum” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise Tıp Fakültesi’nin kuruluş ve Pamukkale Üniversitesi’ne bağlanma sürecini anlattı. Rektör Prof. Dr. Bağcı, “Tıp fakültesi olarak amacımız mesleğini dünyanın her yerinde icra edebilecek nitelikli hekim yetiştirmek, tıp ve sağlık bilimlerinde evrensel ölçülerde araştırmalar yapmaktır. Bu yolda yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı da tüm öğretim kadrosundaki hocaları ayrı ayrı kutluyorum” dedi. Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Pamukkale Üniversitesi kente her zaman güzellik katmıştır. Biz de Denizli Belediyesi olarak her zaman üniversite ile ortak çalışmalar yapmaya gayret ettik, bundan böyle de bu çabalarımız artarak devam edecektir” diye konuştu.

Törenin sonunda öğrenciler adına söz alan dönem birincisi Duygu Kunak, bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler Doç. Dr. Mustafa Karatepe eşliğinde hekimlik andını okudular. Belediye Başkanı Osman Zolan ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından dönem birincisi Duygu Kunak’a diploma ve hediyeleri verildi. Tören sonunda genç doktorlar keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı