REKLAMI GEÇ

DDH’de acile renk geldi

DDH’de acile renk geldi

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerin acil servislerinde uygulanacak renk sistemi ile hem hastalar kolay hizmet alacak hemde sağlık çalışanları rahat bir ortamda hizmet verecek. İlk uygulama ise Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulandı.

/ DENİZLİHABER / 4 Ocak 2012 Çarşamba, 17:19

Hastanelerdeki acil servislerde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Sağlık Bakanlığı yeni uygulamalar getirdi. İlk kez Denizli Devlet Hastanesi’nde uygulama konulan renk sistemleri ile acil hastalar sağlık durumlarına göre renklere ayrılacak. Acil olarak gelen hastalar ağır kırmızı, orta sarı ve ayakta tedavi yeşil olmak üzere 3 renkte değerlendirilecek. Amaç ise hem hastaların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi hemde sağlık çalışanlarının rahat bir ortam sunacak.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural; yeni uygulama için özel yerler ayarlandığını ve acil servisteki birçok sorunu ortadan kaldırdığını belirtti. Başhekim Canural; ”Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan yeni sistem ile travma olarak renk uygulamasına geçildi. Hastalarımız durumlarına göre renklere sınıflandırılacak ve renklerin bulunduğu yerleri takip ederek rahat ve kolay şekilde tedavi olabilecek. Bunun yanında renkli koltuklara oturan hastalarımızında durumları rahat bir şekilde fark edilmiş olacak. Bu sayede hem hastalarımız kolayca sağlık hizmeti alacak hemde sağlık çalışanlarımız hastalarına daha kolay müdahale edebilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı