REKLAMI GEÇ

DDH’den psikolojik seminer

DDH’den psikolojik seminer

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda Psikolojik Danışman Hüseyin Öztürk tarafından “Sınırlar ve Sorumluluklar” konulu konferans verildi.

/ DENİZLİHABER / 31 Aralık 2011 Cumartesi, 12:15

Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye hastane çalışanları katılırken Psikolojik Danışman Hüseyin Öztürk hastane çalışanlarını, sınırları aşmak ve sorumluluk üstlenmek için neler yapmaları konusunda bilgilendirdi. Öztürk, çocukluktan itibaren sınırları aşmanın hep engellendiğini belirterek şunları söyledi: “İlkokulda deftere harfleri yazarken hep çizgiyi aşma denir, bir sınır konur çocuğa ya da evde çocuklarınız bir fikir sunar, ebeveynler zaten yorgun gelmiştir, tam dinlemezler çocuklarını ve icat çıkarma diyerek çocuğu dikkate almazlar. Böylece anne babada çocuklarına sınır koymuştur. Halbuki sınırların dışına çıkabilenler hit oluyor. Farklı olmak istiyorsanız, farklı çalışmalar yapın” dedi.

Başarısızlığın aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklemek olduğunu söyleyen Öztürk, temelde bu davranışı değiştirmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca Psikolojik Danışman Hüseyin Öztürk, kendimizde ya da çocuklarımızda bir başarısızlık ile karşılaşıldığında “neden” sorusu yerine “nasıl” sorusunu yöneltmenin önemli olduğunu belirtti. Öztürk: “Başarısızlıkla sonuçlanan bir durumdan sonra “neden böyle oldu?” sorusu yerine “nasıl başarabilirim? sorusunu sormak önemlidir. Bir probleme odaklandığınızda “nasıl” sorusunu yönelttiğinizde o problem çözülür” dedi.

Öztürk, konferansa katılan hastane çalışanlarına sınırları aşmanın ve sorumluk almanın neden önemli olduğunu anlattı ve zaman zaman konferansa katılanlara zihinsel sorular yönelterek cevaplamalarını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı