REKLAMI GEÇ

DDH’den sağlık turizmine hazırlık

DDH’den sağlık turizmine hazırlık

Denizli Devlet Hastanesi Yurtdışı Hasta Birimi Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Yusuf Polat tarafından Denizli ve ilçelerde bulunan tüm özel ve kamu hastanesinde yurtdışı hasta birimlerinden sorumlu çalışanlara ‘Dünyada ve Ülkemizde Sağlık Turizminin Dünü Bugünü ve Yarını’ konulu konferans verildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Aralık 2011 Cuma, 13:03

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Denizli Devlet Hastanesi Yurtdışı Hasta Birimi Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Yusuf Polat tarafından ‘Dünyada ve ülkemizde Sağlık Turizminin dünü, bugünü ve yarını konulu bir sunum yapıldı.

Uz. Dr. Yusuf Polat amaçlarının sağlık turizmi konusunda Denizli ilinde bir duyarlılık oluşturmak olduğunu ve ileriye dönük hedeflerinde yurtdışı bağlantılarıyla yabancı uyruklu hastaları, ilimize getirerek özellikle kardiyovasküler cerrahi, kanser tedavisi, diş tedavileri, infertilite ve de kaplıca tedavilerine yönelik hizmetlerin verilmesi olduğunu söyledi. Polat “Hastanemizde yurt dışı hasta birimi kuruldu. Bu birimde hastanemize başvuran şu an için aylık 30 ile 40 arası ayaktan, 3 ile 5 arası yatan hastaya hizmet verilmektedir. Ülkemiz sağlık turizmi konusunda oldukça cazip bir konumda olup bu konuda Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü kuruldu. Bu koordinatörlüğün başkanlığında ülkemizde sağlık turizmi için bir yapılanmaya gidildi. Bu yapılanma çerçevesinde 7 ilde (Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya ve Gaziantep) Sağlık Turizmi İl Koordinatörlüğü kurulurken, Denizli’nin de içerisinde yer aldığı 13 ildeyse yurtdışı hasta birimleri kuruldu. Bu yapılanma ile ilgili ve ilimizde bu konuda yapılabilecekler için Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanemizdeki tüm kamu ve özel temsilcilerin katıldığı “Sağlık Turizmi’nde Denizli konulu toplantı yapıldı” dedi.

 Uz. Dr. Yusuf Polat cumhuriyetin 100. Yılında 50 milyon turist beklendiğini  bu turistlerinde sağlık turizmi gelirlerine büyük katkılar sağlayacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Şuan sağlık turizmi gelirinin yüzde 92’si özel sektör tarafından gerçekleştirilirken ancak yüzde 8’i kamu sektörü tarafından gerçekleştiriliyordu.13 Haziran 2011 genelgesiyle birlikte ise kamu hastaneleri turistin sağlığı ve sağlık turizmi konusunda ciddi bir mesafe aldı ve turizm gelirlerinde kamu hastanelerinin önü açıldı. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefi özellikle sağlık turizmi gelirlerine büyük katkılar sağlayacak. Yurtdışı hastalarına yönelik yeni faturalanma modülü ile birlikte hastane gelirlerinde yeni fırsatlar doğacak. Bu tür hizmetler verilirken kendi hastalarımızın tedavilerinde herhangi bir aksaklık yaşatılmadan yurt dışı hasta hizmetlerinin verilmesini temel prensip ediniyoruz” dedi.   

 Ayrıca toplantıda Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Nalbant ve Denizli Devlet Hastanesi Yurtdışı Hasta Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Şakir Bayur tarafından katılımcılara yabancı uyruklu hastaların hastaneye girdikten sonraki tedavi ve faturalandırma basamakları ile ilgili bilgiler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı