REKLAMI GEÇ

DENİZLİ DEVLET HASTANESİNDE ‘BEZDİRİ’ ANLATILDI

DENİZLİ DEVLET HASTANESİNDE ‘BEZDİRİ’ ANLATILDI

Pamukkale Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gülbanu Zencir Denizli Devlet Hastanesi çalışanlarına Sağlık Alanında “Bezdiri (Mobbing)” tanımına giren davranışları anlattı.

/ DENİZLİHABER / 24 Haziran 2011 Cuma, 14:00

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, başhekim yardımcıları, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları katıldı.
Pamukkale Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülbanu Zencir mobbingin psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı verme anlamına geldiğini söyledi. Mobbingin hiyerarşik yapılaşmanın olduğu bütün alanlarda görülmekle beraber özellikle sağlık alanında çok belirgin olarak devam ettiğini belirten Öğr. Gör. Gülbanu Zencir mobbingin sosyal yaşantıları olumsuz etkilediğini söyledi. Zencir “ Mobbing çalışma yaşamını son derece etkileyen kişiler üzerinde olumsuz etki bırakan bir sosyal durumdur. Son dönemlerde ülkemizde yapılan değişimler ve gelişimlerle beraber mobbing tüm basın kuruluşlarında tekrar gündeme geldi. Avrupa’da 1970’li yıllardan beri mobbingle ilgili çalışmalar yer alıyor. Oranlara baktığımızda Avrupa’da yüzde 10’larda olan mobbing uygulamaları bir alarm sayılıyor. Türkiye’de ise özellikle sağlık alanında yapılan çalışmalara bakıldığında oranların yüzde doksanlara vardığı gözleniyor. Bu bizim toplumsal yapımızdan ve kurumsallaşmadan kaynaklanan bir durum” dedi.

Türkiye’de son yıllarda mobbing alanında önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Pamukkale Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülbanu Zencir çıkarılan genelgelerle kurumlarda mobbingin azaltılması ve düzeltilmesi ile ilgili mekanizmaların oluşturulduğunu belirtti. Zencir konunun devamlı gündemde tutulması gerektiğini söyleyerek eğitimle mobbing uygulamalarının en aza indirilebileceğini sözlerine ekledi. Söyleşi sonunda Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural Pamukkale Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülbanu Zencir’e yaptığı sunumdan dolayı teşekkür ederek, çiçek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı