REKLAMI GEÇ

Denizli’de koronavirüs paniği

Denizli’de koronavirüs paniği

Tatil için Pamukkale’ye gelen Çinli bir turistin yüksek ateş ile hastaneye kaldırıldığı ve koronavirüs belirtileri taşıdığı öne sürüldü. İddialar kısa sürede yayıldı, Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Çinli turistin mevsimsel gribal enfeksiyona yakalandığını, koronavirüs belirtilerini göstermediğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2020 Pazar, 09:15

Tatil için Pamukkale’ye gelen Çinli bir turistin yüksek ateş ile Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılması, kentte koronavirüs paniği yaşattı. Kimliği açıklanmayan hasta tedavi altına alınırken, 40.5 derece ateşinin olduğu ve koronavirüs belirtileri gösterdiği öne sürüldü.

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN YALANMALAMA
Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise koronavirüs iddialarını yalanladı. Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisine koronavirüs şikayetiyle hasta geldiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Öztürk, Çinli bir turistin hastaneye 38,5 derece ateş ve boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Hastada mevsimsel gribal enfeksiyon düşünüldüğünü belirten Öztürk, “Koronavirüs bulguları taşımıyor. Servisin karantina altına alındığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Teyit edilmeden halkı bu tür panikleten haberler konusunda hassas olunması gerekiyor” dedi.

Öztürk, hasta turistin tedavisinin normal odada devam ettiğini açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı