REKLAMI GEÇ

Denizli’de sağlık Çetin’den sorulacak

Denizli’de sağlık Çetin’den sorulacak

Sağlık Bakanlığının ‘sağlıkta dönüşüm’ politikası kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birlikleri resmen yürürlüğe girdi. Kamu Hastaneleri Birliği Denizli İl Genel Sekreterliğine Söke Devlet Hastanesi Başhekimi Kasım Çetin atandı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2012 Pazartesi, 17:30

Sağlık Bakanlığının ‘sağlıkta dönüşüm’ politikası kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birlikleri resmen yürürlüğe girdi. Kamu Hastaneleri Birliği Denizli İl Genel Sekreterliğine Söke Devlet Hastanesi Başhekimi Kasım Çetin atandı. Yeni sistemle birlikte Denizli kamu hastaneleri yönetimlerinde de değişimler yaşandı. Başhekimlik sistemi kaldırılıp yerine hastane yöneticisi sistemi getirilirken, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, kamusal yeni bir görev almayarak aynı hastanede çocuk doktoru uzmanı olarak görev yapacak. Denizli Devlet Hastanesi yöneticisi olarak aynı hastaneden Kadir Gökhan Saçkan görev yapacak. Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Gürbüz Akçay’ın Kamu Hastaneleri Birliği Muğla İl Genel Sekreterliğine atanmasının ardından Servergazi Devlet Hastanesi Yöneticisi olarak yine aynı hastaneden İbrahim Görüşen görev alacak.

İŞTE YENİ SİSTEM
Sağlık Bakanlığının ‘sağlıkta dönüşüm’ politikası kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneler Birlikleri resmen yürürlüğe girdi. Yeni sistemde hastane yönetimleri baştan değişti. Buna göre, illerdeki hastaneler genel sekretere bağlandı. Yeni sistemle sağlıkta yönetim; KHB Genel Sekreterliği, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri olarak 3 farklı kuruma ayrıldı. Yeni süreçte en üst yönetici olarak KHB Genel Sekreteri olurken, alt birimlerde Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri oldu. KHB’ler, bakanlığın sunacağı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini vermek üzere, hastanelerin ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinin işletilmesi, faaliyetlerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve denetlenmesi gibi işlemleri yürütecek. Uygulamayla kurulan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu da birinci basamak sağlık hizmetlerinin tamamını üstlenecek. Burada ana çocuk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı, verem savaş dispanserleri, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri gibi konular halk sağlığı birimi tarafından yürütülecek. Mevcut sağlık müdürlükleri de raporlama, sağlıkta denetim ve sağlık turizmi gibi konularla ilgilenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı