REKLAMI GEÇ

Mutlu evliliğin formülü

Mutlu evliliğin formülü

Empati Danışmanlık’dan Psikolojik Danışman Kemal Tuncer, mutlu bir evliliğin şans eseri olmadığını, çaba, emek, sabır, özveri, uzlaşma, anlaşma ve önemsemenin bir ürünü olduğunun altını çizdi. Tuncer mutlu bir evliliğin formülünü açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 17:00

Ahmet Oğuz KOLCU

Empati Danışmanlık’dan Psikolojik Danışman Kemal Tuncer, mutlu ve iyi bir evlilik için gereken şarları duygusal istikrar, destek, finansal güvenlik olarak belirledi.

Tuncer “Sağlıklı ve mutlu bir evliliği gerçekleştirebilmek için sevgi, saygı ve güven temel koşullardır. Evlilik ilişkisi 3 önemli unsur üzerine kuruludur. Sevgi, şefkat, bakılma, beğenilme, onaylanma, hayranlık ve arzulanma. Bu 3 unsur birbiriyle etkileşim içindedir ve doyumlu evliliklerde uygun bir denge hali içerir ve bu unsurdan sadece biri ya da ikisi söz konusu ise çiftlerin bir arada olmalarını sağlayan bağ olabilir ama tam olarak mutluluk ve doyum veren bir birliktelikten söz edilemez. Evlilikte mutluluğun kolay ve kestirme bir yolu yoktur ama ona doğru giden yavaş ve çetin bir yol vardır” diye konuştu.

İşte o sırlar
Tuncer, mutlu evliliğin sırları olarak nitelediği çözümleri de açıkladı. Tuncer “Karşıdaki kişiyi olduğu gibi kabullen ve onu değiştirmeye çalışma. Yaşanan her sıkıntıda “benim payım nedir?” sorusuna odaklan ve kendinde kendince hatalı bulduğun davranışları değiştirmeye çalış. Yani suçlamak yerine sorumluluk al. Haklı olmak yerine mutlu olmayı seç. Koşulsuz sev ve kabullen. Değişim için karşılık bekleme, “ben şunu değiştirdim, sen de şunu değiştir” demeden, sabırla, inançla kendini değiştir. Çünkü insanların karşısındaki değiştirme güçleri çok azdır, ancak kendilerini değiştirme güçleri çok fazladır. Ancak her şeye rağmen her evlilikte anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları ya da tartışmalar olabilir, önemli olan bunları dozunda tutup insani bir şekilde olayları ve sorunları halledebilmektir” dedi.

Aile içi huzursuzluğun, boşanmanın nedeni iş
Günümüzde aile içi huzursuzluklar ve boşanmaların giderek artığına, mutlu evliliklerin sırlarının herkese göre her topluma göre değişkenlik gösterebilirken dünyanın her yerinde tüm ilişkilere uyan bazı iyi geçinme kuralları olduğuna dikkat çeken Tuncer “Sevgi, saygı, güven, yakınlık, mahremiyet ve cinsellik eşleri bir arada tutan, evliliği yürüten çok önemli unsurlardır. Çoğu insan sevginin bir duygu olduğunu sanır, oysa sevgi duygudan ziyade bir mevcudiyet biçimidir. Bu nedenle önemli olan ideal eşi bulmak değil, daha sevgi dolu ve gerçekçi bir insan olabilmektir. Olgun sevgi, eşlerin birbirine dikkat, kabul, takdir, şefkat sunması ve kendileri olmakta özgürlük tanınması üzerinde yükselebilir. Bunlar sağlandığında evlilik; çocukluk yaralarının kanatıldığı bir arenaya değil, bu yaralara merhem olunabilen kutsal bir ilişkiye dönüşebilir. Bu nedenle evlilik çok önemli bir kurumdur” dedi.

Tuncer “Evlilik işlerden arta kalan zamanlarda idare edilebilecek bir kurum değildir. Evliliği sürdürmek için bazı temel iletişim becerileri vardır, bunlar sonradan öğrenilebilir şeylerdir. İletişim; hak vermeseniz de anlayarak dinlemek, düşünce ve duyguları suçlamadan paylaşabilmek, samimi ve dürüst olarak karşı tarafı adam yerine koymak, fikirlerine ve tercihlerine saygı duymaktır. Böyle bir iletişim becerisini kazanmak zaman alabilir ama her eğitim seviyesinden insan bu becerileri öğrenebilir ve kendini geliştirilebilir” diye konuştu.

Yorumlar

Aysun   -  Bağlantı 28 Ağustos 2012, 15:24

Mutlu evliligin Formülü var, gidip AKP ye üye olacaksiniz daha sonra saadet zinciri gibi yuvaniza yardimlar yagacak, hic gecim darligi cekmeyeceksiniz bolluk refah icinde mutlu bir aile olarak gecinip gideceksiniz, eger CHP veya MHP li olursaniz her yerde yolunuza tas konulacak issiz kalacaksiniz ise alinmayacaksiniz, isten cikartilacaksiniz gecim derdinden sonunda bosanacaksiniz son durak Mahkeme olacak anladinizmi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı