REKLAMI GEÇ

Engelli yaşamı ilahiyatçı yazar anlattı

Engelli yaşamı ilahiyatçı yazar anlattı

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut tarafından “Engelli Olmaya Farklı Bir Bakış Açısı” konulu konferans verildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2012 Perşembe, 11:54

Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, hastane idaricileri, doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.  İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut, herkesin engelliler ile ilgili ne kadar az bilgiye sahip olduğunu söyledi. Bulut: “Engellilere tavrımız bazen kırıcı olabiliyor. Ya da engellilerin ailelerine karşı tutumlarımızla farkında olmadan onları incitebiliyoruz. Buna bir örnek vermek istiyorum. Bir engelli kardeşimizin ailesine çevrenin “Bu aile ne yaptı da Allah cezalandırdı” tutumu ya da engelli kardeşimizin vefatından sonra cenazesinde, engelli kardeşimizin ailesine yakınları tarafından “kurtuldunuz artık”
gibi söylemler çok yanlış bakış açılarıdır” dedi.

İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut, konferansa katılan hastane çalışanlarına Nesil Yayınlarından çıkan ‘’Fatma ‘’ kitabının yazılış hikâyesini ve kahramanı olan Fatma Tatlı ile nasıl tanıştığını anlattı. Ahmet Bulut, ‘’Fatma, bize imanın ne derece önemli olduğunu öğretti” ifadesini kullanarak “Engellilere neler yapabilecekleri konusunda imkânlar sunamıyoruz. Hatta zaman zaman onlara engel çıkaranlar da biziz. Allah’ım o kardeşlerimizi fiziki engelleriyle imtihan ediyor. Bizlerin de o kardeşlerimizle imtihan edildiğimizi fark edelim” dedi. Bulut, Fatma’nın yaşam hikâyesinden çok etkilendiğini belirterek, Fatma ile nasıl karşılaştıklarını ve sonrasında hayatında neler değiştiğini anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı