REKLAMI GEÇ

Hastane çalışanları bilgilendirildi

Hastane çalışanları bilgilendirildi

Denizli Devlet Hastanesi çalışanları, çevre kirliliği ve tıbbi atıklarla mücadele konusunda bilgilendiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2009 Salı, 17:10

Çevreye kirliliğine karşı alınacak önlemler ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında tüm doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına anlatılıyor. 5 ayrı oturum halinde gerçekleştirilecek seminerlerin ilki, Çevre ve Orman Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Murat Vardar tarafından verildi. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere 140 hastane çalışanı katıldı.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Çevre Yönetimi Şube Müdürü Murat Vardar, hava, su ve toprağın her geçen gün artan oranlarda kirlendiğini ve önemli bir kısmının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, özellikle büyük şehir ve sanayi bölgelerinin çevre kirliliği sebebiyle yaşanmaz halde olduğunu söyledi. Ozon tabakasının delinmesi, yerkürenin giderek ısınması, doğal kaynakların hızla tüketilmesinin önüne geçmenin bilinçli bireylerden geçtiğini söyleyen Vardar, şunları söyledi: “Çevremizi bilinçsizce kirletmemizden dolayı insan kaynaklı iklim değişikliği, yani küresel ısınma sorunu ortaya çıktı.  Küresel ısınmanın etkilerini en aza indirmek için enerjinin etkin kullanımı sağlanmalı, fosil yakıtlarının kullanılması önlenmeli, ormansızlaşmanın önüne geçilmeli ve ağaç dikilmeli, nüfus artışının önüne geçilmelidir” dedi.

Vardar, çevre kirliliğini önlemek için alınması gereken önlemleri şöyle anlattı: “Evlerimizde çıkan çöplerimizi gelişi güzel yerlere atmamalı, çöp poşetleri kullanarak, çöp kutularına atmalıyız. Kâğıt, cam, plastik ve metal atıklarımızı ayrı ayrı toplayıp geri dönüşümünü sağlamalıyız. Havayı kirleten kalitesiz yakıtları konutlarımızda ve işyerlerimizde kullanmamalıyız. Yediğimiz yiyeceklerin ambalajlarını sokaklara atmamalı, geri dönüşüm kutularına atmalıyız. Kendi sağlığımız ve toplum sağlığı için yerlere tükürmemeliyiz. Çevreyi kirleten kimyasal maddeleri mümkün olduğunca az kullanmalıyız. Çevre bilincini artıracak toplantı ve organizasyonlara destek vermeliyiz. Ağaçlandırma faaliyetlerinin artmasını sağlamalıyız” diye konuştu. 

Çevre kirliliğinin en önemli ve tehlikeli ayağını oluşturan tıbbi atıklarla mücadelenin, üzerinde durulması gereken hassas bir konu olduğunu belirten Vardar, sağlık çalışanlarının tıbbi atıklarla mücadele ve atıkların en az zararla bertaraf edilmesi konusunda ayrıca bilgilendirildiğini kaydetti.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı