REKLAMI GEÇ

İl Özel İdare çalışanlarına Aile içi iletişim semineri

İl Özel İdare çalışanlarına Aile içi iletişim semineri

Bir dönem Denizli’de de görev yapan Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Denizli İl Özel İdaresi çalışanlarına, ‘Aile içi iletişim’ konulu seminer verdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2009 Pazartesi, 18:04

Muğla Valiliği’nin başlattığı “Çocuktaki Değişimi Anlama, Sağlıklı Aile ve Toplum İlişkileri Güçlendirme Projesi” kapsamında Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, il il dolaşarak kamu çalışanlarına seminerler veriyor. Bir dönem Denizli’de de vali yardımcılığı görevinde bulunan Yayman, Denizli İl Özel İdaresi personeline “Aile içi iletişim” konulu seminer verdi.

İl Genel Meclisi Genel Kurul Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Denizli Özel İdare çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Yayman, aile içi iletişimsizliğin toplumsal sorunların en önemli kaynağı olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde yaklaşık 2 milyon insanın bu nedenle mutlusuz bir aile hayatı yaşadığını dile getirdi. Aile içi iletişimsizliğin ve kavga ortamının mutsuz nesiller yetişmesine neden olduğunu, bunun boşanmalar ve intiharlar gibi acı sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Yayman, dinleyicilere eşler arasındaki gerginliklerde bir tarafın susup diğer tarafı dinlemesi gerektiğinin altını çizdi. Eşler arasındaki tartışmalara esprili örnekler veren Yayman’ın sunumu katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Yayman, “Bizim amacımız yaklaşık 2 milyon olan mutsuz insanların sayısını, mümkün olduğunca azaltmak. Bugünkü seminerde en az bir kişiye dahi faydalı olabilirsek, bu seminer sayesinde akşam evlerde yaşanması muhtemel bir kavganın önüne geçebilirsek, bu ailelerdeki çocuklardan en az bir tanesinin anne-babası arasındaki kavga nedeniyle mutsuz olmasını engelleyebilirsek, bunu bir kazanım olarak görüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı