REKLAMI GEÇ

Medikal Onkoloji Merkezi yeniden hizmete başladı

Medikal Onkoloji Merkezi yeniden hizmete başladı

Kanser hastalarının tedavi ve takibinde Denizli’de önemli bir misyon üstlenen Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji Merkezi’nde, Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Kargı’nın göreve başlamasıyla medikal onkoloji alanında önemli bir açık kapandı.

/ DENİZLİHABER / 18 Aralık 2009 Cuma, 18:38

Medikal Onkoloji Kliniği’nde kemoterapi tedavisi yapılmaya devam ettiğini belirten Uzman Dr. Ayşegül Kargı, kanser hastalığının tedavisinde erken tanının önemine vurgu yaptı ve Zafer Gökşin Onkoloji ve Hematoloji Merkezi’ne ilk defa gelen hastaların muayenesinin randevusuz yapıldığını hatırlattı. Uzman Dr. Ayşegül Kargı şöyle konuştu: “Denizli Devlet Hastanesi Zafer Gökşin Onkoloji ve Hematoloji Merkezimizde, Radyasyon Onkoloji, Medikal Onkoloji ve Çocuk Hematoloji Klinikleri hizmet vermektedir. Medikal Onkoloji Kliniğimizde günlük ortalama 100 hasta muayene edilmekte olup, 30’a yakın hasta kemoterapi tedavisi görmektedir. Radyasyon ve Medikal Onkoloji Kliniklerimizde, toplam 36 yatak bulunmaktadır. Ayrıca Medikal Onkoloji Kliniğimize yardımcı bir merkez olan Kanser Erken Tanı ve Tedavi Merkezimizde kanser hastalıklarının erken tanı ve tedavisi yapılmaktadır” dedi.

Medikal Onkoloji Kliniğinin, iç hastalıklarının bir alt dalı olup, kanserli hastaların bu açıdan takip ve tedavisini yaptığını belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Kargı, “Bölümümüze kanser tanısı almış hastalar veya kanserden şüphelenilen hastalar refere edilmektedir. Tanı ve tedavisini yaptığımız kanserler arasında meme kanseri, mide-barsak kanserleri, pankreas kanseri, karaciğer kanserleri, safra kesesi ve yolu kanserleri, akciğer kanserleri, baş-boyun kanseri, malign mezenkimal tümörler, beyin tümörleri, böbrek-mesane kanserleri, prostat kanseri, melanom, lenfomalar, tiroid kanseri, testis kanseri, yumurtalık (over),rahim (endometriyum), rahim ağzı (serviks) kanserleri, akut ve kronik lösemiler ve multipl myelom bulunmaktadır. Tanı problemi olan veya genel durumu ayaktan tedaviyi kaldıramayacak olan veya devamlı infüzyon tedavisi gerektiren hastalar ise yataklı servisimizde izlenmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı