REKLAMI GEÇ

PAÜ HASTANESİ’NE BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ CİHAZI

PAÜ HASTANESİ’NE BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ CİHAZI

3 milyon liraya alınan Pozitron Emisyon Tomografisi – Bilgisayarlı Tomografi (PET/BT) Görüntüleme Ünitesi hizmet vermeye başladı.

/ DENİZLİHABER / 30 Haziran 2011 Perşembe, 15:06

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı’nda kurulan ve 3 milyon liraya alınan Pozitron Emisyon Tomografisi – Bilgisayarlı Tomografi (PET/BT) Görüntüleme Ünitesi hizmet vermeye başladı.

PAÜ Hastaneleri Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğangün Yüksel, ünite hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada, kanser tanısı ve takibi için kullanılan en hızlı ve doğru yöntemlerden olan PET/BT’nin Pozitron Emisyon Tomografi (PET) ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) teknolojilerinin aynı cihazda birleştirilmesiyle ortaya çıktığını söyledi.

Cihazın birçok kanser türünün erken teşhisinde, kanserin evresinin saptanmasında, tedaviye yanıtın belirlenmesinde, radyoterapi planlamasında ve tedavi sonrası hastanın izlenmesinde kullanıldığı gibi, cihazla kalp hastalıkları ve beyin hastalıklarının tanısı ile tedavi sonrası takibinin de yapılabildiğini belirten Yüksel, şöyle dedi:

“PAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Fahri Gökşin Onkoloji Merkezi’nde Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde kurulan PET/BT cihazı yaklaşık 3 milyon lira maliyetle hizmet alımı şeklinde Denizli’mize kazandırılmıştır. Cihazın montajı Mart ve Nisan aylarında yapılmış olup Mayıs ayından itibaren kalite kontrol ve deneme çekimleri için hasta alınmaya başlanmıştır. Cihaz 20 dakika gibi kısa bir sürede baştan ayak ucuna kadar tüm vücudu görüntüleyebilmektedir.

Cihaz yayılan gama ışınının uçuş süresini hesaplama teknolojisi ile 5 milimetreye kadar olan tümöral lezyonların yerini tespit edebilen en modern cihazdır. Cihaz kalp hücresinin canlılığını etkileyen hastalıkların değerlendirmesinde kalp atımı ile uyumlu görüntüleme yapabilmekte ve solunum hareketleri ile ortaya çıkan görüntü bozulmasını düzeltebilmekte olup bu özellikleriyle hastanemiz Türkiye çapında da birkaç önemli Nükleer Görüntüleme Merkezi’nden biri haline getirmektedir. ”

Doç. Dr. Doğangün Yüksel, kurulan bu ünitenin Nükleer Onkoloji Merkezi olmasının yanında Nükleer Kardiyoloji Merkezi olma hedeflerinin de başlangıç noktası olması bakımından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı