REKLAMI GEÇ

Proje var, para var, inşaata izin bekleniyor

Proje var, para var, inşaata izin bekleniyor

Buldan Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek binası için proje hazırlandı, kaba inşaatı için para bulundu, inşaata başlanılması için devletten izin bekleniyor.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2011 Cumartesi, 17:35

Kapatılması gündemde olan Buldan Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılmasını önlemek ve bakanlığın istediği niteliklere kavuşturulması için yapılması gündeme gelen 5 katlı ek binanın projesi hazırlandı. Binanın kaba inşaatı için hayırseverlerden gerekli para da temin edildi. İnşaat için izin bekleniyor. Hükümetin uygulamaya koyduğu sağlık politikaları gereğince il merkezlerinde bölge hastaneleri kurulacak. İlçelerdeki ve il merkezindeki niteliksiz hastaneler de kapatılarak hastalar bölge hastanelerine yönlendirilecek. Bu anlamda imkanı olan hastaneler eski koğuş sisteminden tek veya iki kişilik oda sitemine geçerek durumlarını düzeltmeye başladılar. Bakanlığın yaptığı değerlendirmelere göre Buldan Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi nitelikli hastane olarak değerlendirilmiyor ve bu nedenle ileriki tarihlerde kapatılacak.

Hastanemizin kapatılmasını önlemek ve nitelikli hastane konumuna dönüştürülmesini sağlamak amacıyla başını hayırsever hemşerimiz Ahmet Nadir Özlen ile AKP eski ilçe başkanı Hasan Coşan’ın çektiği bir grup öncü, hastaneye ek bina yaptırılması için çalışma başlattı. 500 m2 alan üstüne toplam 5 kattan oluşacak yeni bir bina için proje çizdirdiler. Sağlık Bakanlığı İnşaat İşleri Daire Başkanlığı ile yaptıkları görüşmelerde kaba inşaatın bitirilmesi durumunda bakanlığın ince işleri tamamlayabileceği sözünü aldılar. Bu durumda hastanenin nitelikli hastaneye dönüşeceği ve kapatılmasından vazgeçileceğini öğrendiler. Kaba inşaat için gerekli olan para da hayırseverlerden temin edildi. Ahmet Nadir Özlen ve Hasan Coşan yaklaşık bir ay önce Vali Abdülkadir Demir’e çıktılar. Durumu kendisine anlattılar. Vali konuyu üst makamlara ileteceğini inşaat için izin almaya çalışacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı