REKLAMI GEÇ

Rektör Kutluhan tarih verdi: Karahayıt FTR Hastanesi haziranda açılıyor

Rektör Kutluhan tarih verdi: Karahayıt FTR Hastanesi haziranda açılıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversitenin 4 yıldır tamamlanamayan Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi’ni 2022 yılı Haziran ayında açmayı planladıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2021 Perşembe, 16:09

Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platform toplantısı Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Dönem Sözcüsü ve DSO Başkanı Müjdat Keçeci başkanlığındaki toplantıya, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve ekibi konuk oldu.

Toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için gerekli finansmanın sağlandığını belirten Rektör Kutluhan, 2022 yılının Haziran ayında merkezi açmayı hedeflediklerini belirtti.

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, toplantıda yaptığı sunumda, PAÜ’nün mevcut durumu ve projelerinden bahsederek, “Ortalama insan yaşı erkeklerde 80, kadınlarda 85 oldu ve artık ileri yaşta farkı farklı hastalıklar insanları bekliyor. Önceden tüberküloz gibi hastalıklardan insanlar ölüyordu artık o hastalıklardan ölenler olmadığını hepimiz biliyoruz. Günümüzde kalp krizi kanser gibi hastalıklarla mücadele ediyoruz. Bu yüzden sürekli araştırma ve çalışmalar yapmalıyız” dedi.

DÖRT BÜYÜK PROJEMİZ VAR

Dört ana büyük projelerinin olduğunu aktaran Yüksel, projeler hakkında şunları söyledi:

“Projelerimizden birisi çocuk hastanesi. Toplumumuzun gelişmesi için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çocuk hastanesi eksiğimiz var. Türkiye genelinde çocuklara böbrek nakli yapan 5 hastaneden biriyiz. Şimdiye kadar 17 çocuğa böbrek nakli yaptık. Anneyi bebeğinden ayırmadan tedavi yapabilmek için anne oteli yapmak istiyoruz. Annenin yanında bir çocuğun tedavisini yapmak daha kolay. Özel metabolik hastalıklar ve çocuk yanık merkezi kurmamız gerekiyor. Ayrıca Denizli bir sanayi şehri bundan dolayı üniversitemizde yanık merkezimizin olması gerekiyor. SMA hastalarının tedavisi büyük maliyetler gerektiriyor ama merkezi kurmak bu kadar masraflı değil. SMA tedavi merkezimizi de kurabiliriz. Bilimsel araştırmalar merkezi projemiz var. Bu projemizi de hayata geçirebilirsek kentimiz ve ülkemiz için güzel bir projeye imza atmış olacağız. Türkiye’de aşı yapmaya cesaret edebilen tek hastane Kayseri üniversitesi hastanesi oldu. Çünkü üniversitenin bilimsel araştırma merkezi vardı. Bu araştırma merkezleri, sanayilerinin desteği ile sağlandı. Biz de iş insanlarımızın destekleri ile güzel projelere imza atacağımıza inanıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı