REKLAMI GEÇ

Sağlık Bakanlığı’nın kara listesinde Pekdemir’in Karlık Su’yu da var

Sağlık Bakanlığı’nın kara listesinde Pekdemir’in Karlık Su’yu da var

Sağlık Bakanlığı damacana sularla ilgili raporunda kara listeye giren markaları açıkladı. Buna göre dolum tesislerinde sağlık standartlarına uymadığı açıklanan markalar arasında Cemal Pekdemir’in Peknefis isimli şirketinin ürettiği Karlık Madran Su markası da var.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2012 Cuma, 18:05

Sağlık Bakanlığı bundan bir süre önce damacana su üreten tesislerden 254 su numunesi alıp inceleme yaptığını duyurmuştu. O numunelerden 114’ü sağlık koşullarına uygun bulunmadı. Ayrıca 15 dolum tesisinin de sağlık koşullarına uygun olmadığı açıklandı.

KARLIK DOLUM TESİSLERİ YANSITILDI
Bakanlık o markaları bugün medyayla paylaştı. Markaların arasında Denizli’de ünlü marketler zincirinin sahibi Cemal Pekdemir’in birkaç yıl önce satın aldığı ve dolum tesisleri Aydın’da olan Karlık Madran Su da var. Peknefis isimli şirket bünyesinde hizmet veren Karlık Madran Su, dolum tesisleri sağlık koşullarına uygun bulunmayanların listesinde yayınlandı.

TESİSİMİZ DEĞİL NUMUNEMİZ TAKILDI
Ancak Peknefis’ten yapılan açıklamaya göre, Karlık Su dolum tesislerinde 30.07.2012 tarihinde Aydın Sağlık Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan kapsamlı muayene sonucunda tesisin sağlık koşullarına uygun olduğu raporu verildi. Yetkililer dolum tesisinin değil, Isparta’daki bir bayiden alınan numunenin sağlık koşullarına uygun bulunmadığının altını çizdi. Söz konusu numunenin, bayinin suyu muhafaza koşullarına uygun saklamadığı için güneşin etkisiyle bakteri ürettiği ve bu nedenle sağlık testinden geçemediğini vurgulandı.

Firma bu konuyla ilgili belgelerin de bulunduğu ayrıntılı bir basın açıklamasını yapacağını da duyurdu.

Yorumlar

cetin   -  Bağlantı 16 Ağustos 2012, 10:29

Ben bir gıdacıyım.Sağlık bakanlığının açıklaması dikkatlice okunursa ( gerçi 2 kez değiştirdiler)numunelerin fabrikalardan değil bayilerden alındığı açıklanmıştı.Açıklandığı gün fabrikadan alınan numunenin temiz çıktığı ve fabrikanın çalışır durumda olduğu açıklandı.ben bir gıdacı ve bir denizlili vede karlık su kullanan biri olarak başından beri bu habere inanmadım inanmamda.

ramazan akyol   -  Bağlantı 14 Ağustos 2012, 22:41

kötüyse almayacaksın deslememişceksin lütfen küçük esnafa sahip çıkalım

yunalg   -  Bağlantı 5 Ağustos 2012, 13:34

kimsenin halkin sagligiyla oynamaya hakki yok…suclu sucsuz ayirt edilsin….

yasar   -  Bağlantı 4 Ağustos 2012, 13:25

o numune o tesısten cıkmıyomu baska yerdenmı cıkıyo herkes sımdı pacayı kurtarma derdınde

elvan ünal   -  Bağlantı 4 Ağustos 2012, 11:17

daha önce pekdemirlerde satılan sahte deterja iddaları bozuk gıda iddaları da ortaya atılmıştı fısıltı gazetelerinde
bu sefer yakalndılar sanırım…
fakat…
yetmez ama evet 🙂

taner engin   -  Bağlantı 4 Ağustos 2012, 10:25

Arkadaşlar haberlerde bir yanlışlık var haberlerde karlık su ismi geçiyor ama bakanlığın yayınladığı 114 tane su firmaları içerisinde karlıksu ‘yun adı bile yok nasıl iştir bu kendilerinin raporunu ben bizzat gördüm aydın halk sağlığı laboratuvarından alınan son derece normal içmeye uygun bakanlıktan bir açıklama bekliyoruz umarım cemal pekdemir bu işin peşini bırakmaz

ismail   -  Bağlantı 4 Ağustos 2012, 01:42

madem bayiden alınan numune sonucu böyle sonuç çıktı, neden sağlık bakanlığı numuneler dolum tesislerinden alındı diyor? sağlık bakanlığı mı yalan söylüyor, yoksa karlık madran mı?

genç   -  Bağlantı 4 Ağustos 2012, 00:30

Şaşırmadım açıkçası ben de bir müddet mevzubahis sudan içtim. Gelen damacanalar genellikle hijyen açısından iyi değildi. Bunun sebebini sorduğumsa ise aldığım yanıt damlayan suyun lekesi olduğu söylendi. Pekdemirden aldığım yufkalar parça parça çıktı altına saklanmış. Bir de hiç ucuz değil. Bunu elbette pekdemire mal edemeyiz ama insanlara birşey astıyorsan , gıda ürünü en önemlisi hayatımızın en önemli parçası olan su satıyorsan de-net-le-ye-cek-sin. İşini yapmayan adam varsa çıkaracaksın.

deniz diri   -  Bağlantı 3 Ağustos 2012, 20:20

yok be, yapmaz pekdemir öle şey :))

Hasan Yılmaztürk   -  Bağlantı 3 Ağustos 2012, 18:16

Pekdemir, bizim her zaman güvendiğimiz bir marka. Sorumluluk sahibi bir firma yalnızca üretmekle kalmamalı, bayilerini de denetlemeli. Sonuçta ben o bayii bilmem, Pekdemir’i bilirim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı