REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanları bilgilendirildi

Sağlık çalışanları bilgilendirildi

Toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezleri çalışanları, Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgilendirildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2010 Cumartesi, 18:16

Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa, her ay rutin olarak gerçekleştirildiği toplantı, İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, toplum sağlığı merkezleri ve aile sağlığı merkezlerinde görev yapan doktor, hemşire, ebe ve sağlık memurları, evde bakım hizmetleri çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri Sorumlu Hekimi Dr. Ramazan Işık, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezleri ile Evde Bakım Hizmetleri’nin koordineli bir şekilde çalışarak, hedef kitleye daha rahat ulaşılabileceğinin altını çizdi. Işık, Ocak ayı itibariyle Evde Bakım Hizmetleri’ne başvuran hasta sayısının bin 845 olduğunu söyledi. Şu an itibariyle 586 hastanın, Evde Bakım Hizmetleri’nden yararlandığını ifade eden Dr. Ramazan Işık, başvuru yapan 673 hastanın evde bakıma ihtiyacı olmadığını tespit ettiklerini belirtti. Işık, “Evde Bakım Hizmetleri’ne başvuran hasta dağılımı şöyledir: 852’si nöroloji, 540’ı kardiyoloji, 332’si diyabet, 334’ü gonartroz ve osteoporoz, 154’ü KOAH, 86’sı onkoloji, 62’si serabral palsi ve 55’i travma hastasıdır. Amacımız, yaş sınırlaması olmaksızın sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için sağlık kuruluşlarına gidemeyen, yatağa bağımlı, yürüyemeyen hastalara ulaşmaktır. Hastalığı ortadan kaldırıp yok edemesek bile, hastaların yanına uğramak, hasta ve hasta yakınlarına ‘Biz sizin yanınızdayız ’ mesajını vermek bazen en büyük tedavi ve destek oluyor” diye konuştu.

Ardından Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Bozkurt, kış hastalıkları arasında yer alan gribal enfeksiyon, astım ve KOAH hakkında bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı