REKLAMI GEÇ

“SAKIN KAR YEMEYİN”

“SAKIN KAR YEMEYİN”

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Aylin Coşkun Özer, kar yeme alışkanlığına karşı vatandaşları uyardı.

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2010 Çarşamba, 18:02

Kar yemenin sağlık açısından zararına dikkat çeken Uz. Dr. Aylin Coşkun Özer, taşıdığı mikroplar sebebiyle karın ciddi hastalıklara yol açabileceğine dikkat çekti. Karın yere inerken havadaki kirliliği de beraberinde getirdiğini, bu yüzden kar yemenin vücut direncini düşürdüğünü söyleyen Uz. Dr. Aylin Coşkun Özer, bağışıklık sistemi güçlü olmayanların üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere, bronşit, zatürree gibi hastalıklara neden olabileceğini ifade etti.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Aylin Coşkun Özer, şöyle konuştu: “Havada bulunan birçok virüs, toz, insan sağlığı için tehlikeli olan karbon monoksit gazı, egzoz gazı yağan kara yapışır. Bu nedenle yeryüzüne düşen kar daha yere düşmeden kirlenir ve taşıdığı mikroplar nedeniyle ciddi hastalıklara neden olabilir. Özellikle hava kirliliği oranı yüksek olan kentleri göz önün de bulundurduğumuzda buralara düşen karlar daha kirli ve daha tehlikelidir, hiçbir şekilde tüketilmemelidir. Bağışıklık sistemi güçlü olmayanlar, basit bir bademcik iltihabından üst solunum yolu enfeksiyonları, bronşit ve zatürreye gibi hastalıklara yakalanabilir. Kar yoluyla insanlara geçen mikroplar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı