REKLAMI GEÇ

VALİ BEY YER YATAĞINA MÜDAHELE ETTİ ÇOCUKLAR BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ!

VALİ BEY YER YATAĞINA MÜDAHELE ETTİ ÇOCUKLAR BAŞKA HASTANELERE SEVK EDİLDİ!

Denizlihaber’in “Al Sana Kalitenin Belgesi” başlığı haberi Vali Erkmen’i harekete geçirdi. Valinin talimatıyla yerde yatan çocuk hastalar başka hastanelere sevk edildi. Hastane yönetiminin art niyetli olmadığına dikkat çeken Erkmen, yine de görüntülerin mazeret götüremeyecek denli olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2010 Çarşamba, 19:15

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde çocukların yerlere kurulan yataklarda yatırılmasıyla ilgili olarak Vali Yavuz Erkmen açıklamada bulundu. Erkmen, yaşanan olayda bir art niyet bulunmadığını belirtirken, yaşanmaması gereken bir durum olduğunu söyledi. Tabipler Odası Başkanı Ersin Çağırgan’da hükümetin acilen kamu hastanelerine bakması gerektiğini vurgulayarak, acilen ek binaların yapılması gerektiğini söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi’nde çocuk servisine yatak kapasitesinin üzerinde hastanın müracaat etmesi, hasta olan çocukların yer yataklarında yatmalarına neden olmuştu. Hasta odalarına yerlere kurulan yer yatakları üzerinde tedavi görmek zorunda kalan çocuk hastaların bu durumları ise öncesi gün www.denizlihaber.com’da Ümit Bilgiç’in haberiyle gündeme taşınmıştı. Hijyenli bir ortamın olup olmadığı tartışılan yerlerde bulunan yataklarda yatırılan çocukların içler acısı tablosu fotoğraf makinelerinin objektiflerine işte böyle yansımıştı.

ÇOCUKLAR DİĞER HASTANELERE SEVK EDİLDİ
Yaşanan bu durumun ardından Denizli Devlet Hastanesi yönetimi, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’ın da talimatıyla yerde bulunan yatakları kaldırdı ve tedavi gören çocukları başka boş servisler ile diğer hastanelere sevk etti.

İDARECİLER ART NİYETLİ DEĞİL
Yaşanan bu durumu www.denizlihaber.com sitesinde gördüğünü ve konuyla ilgili olarak gerekli araştırmayı yaptırdığını belirten Vali Yavuz Erkmen ise hastane yönetiminin konuyla ilgili olarak bir art niyetinin bulunmadığını ama yinede bu tür görüntülerin oluşmaması gerektiğini belirtti. Yaşanan olayın ardından hastaların boş olana servislere ve diğer hastanelere sevk edildiğini belirten Erkmen; “Hastaneye bir günde bin çocuk gelmiş. Bunların geri gönderilmesi söz konusu olamaz. Tabi ki tedavilerinin yapılması gerekiyor. Hastane yönetimi de bu bilinçle çocukları tedavi etmişler. Bu konuda hastane çalışanlarının bir art niyetleri bulunmuyor. Ama burada şu görünüyor ki acilen bölge hastanesinin yapılması gerektiği. Yakın zamanda yapımına başlanacak olan bölge hastanesi ile bu sıkıntılarımız ortadan kalkacak” dedi.

GÖRÜNTÜLER ÜZÜCÜ
Denizli Tabipler Odası Başkanı Ersin Çağırgan da, hastanede çocuk hastaların yer yataklarında yatırılmasından dolayı üzüntü duyduklarını ama hastane yönetimiyle ve doktorlarıyla konunun alakasının bulunmadığını belirterek hükümeti eleştirdi. Hükümetin kamu hastanelerine cihaz ve görünüm olarak yatırım yaptıklarını ama fiziki yapı olarak yatırım yapmadığını belirten Çağırgan; “ Denizli Devlet Hastanemiz gerçekten bölgenin önemli hastanelerinden birisi ama bu kalite ve hizmet hastanenin yeterli olduğunu anlamına gelmiyor. Acilen hastaneye ek binalar yapılmalı ve yatak kapasiteleri arttırılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı