REKLAMI GEÇ

Vatandaşları Aids’le ilgili bilgilendirdiler

Vatandaşları Aids’le ilgili bilgilendirdiler

Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Toplum Gönülleri Vakfı Denizliği Temsilciliği, 1 Aralık Dünya AIDS Günü’nde ‘Bir Gençlik Hikayesi’ kapsamında stant açarak vatandaşları AIDS hastalığına karşı bilinçlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2011 Cuma, 18:15

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İlknur Aslan önderliğindeki meclis üyesi gençler ile vakıf üyeleri belediye önünde stant açtı.

Gençler burada, yoldan geçen vatandaşlara kırmızı kurdele takıp, AIDS hastalığı konusunda hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıttı. Gün boyu süren dağıtımda, yaklaşık 1000 dolayında broşür vatandaşlara ulaştırıldı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İlknur Aslan, Türkiye’de 10 gençten 9’unun AIDS hastalığını bilmediğine dikkat çekerek, ‘Dünyada HIV ile tanışan her 10 bireyden 4’ü gençtir. Tüm dünyanın AIDS’e odaklanıp, farkındalık yaratmak için çalıştığı bu günde, biz gençler de AIDS konusuna ve cinsel sağlık-üreme sağlığı haklarımıza bir kez daha dikkat çekiyoruz. Denizli başta olmak üzere Türkiye’deki gençlerin AIDS’e karşı bilgilendirilmesini istiyoruz’ dedi.

Gençlik Meclisi ve Toplum Gönülleri Vakfı, 1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında PAÜ’de toplantı düzenlemişti. Etkinliklerde ayrıca, Çınar Meydanı’nda ‘Bir Mum da Sen Yak’ projesini başlatacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı