REKLAMI GEÇ

Birtürk: Çatlasalar da patlasalar da asgari ücret 1.400 lira olacak

Birtürk: Çatlasalar da patlasalar da asgari ücret 1.400 lira olacak

MHP milletvekili adayı Cafer Birtürk, asgari ücretle ilgili taahhütlerinin iktidarı telaşlandırdığını belirterek, “Çatlasalar da patlasalar da asgari ücret 1.400 lira olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2015 Cuma, 17:32

MHP Denizli milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim çalışmalarını Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika ziyaretleriyle sürdürdü. Ziyaret ettiği fabrikalarda işçilerle bir araya gelen Birtük, çalışan kesimin sorunlarını ve isteklerini dinledi, MHP iktidarında yapacaklarını anlattı.

İktidara geldiklerinde işçi ve memurların durumunu iyileştirecek düzenlemeleri hızla uygulamaya geçireceklerini kaydeden Birtürk, “Asgari ücretle ilgili taahhüdümüz iktidarı hayli telaşlandırdı. Sözcüleri her gün ‘bunu yapamazsınız’ diye açıklamalarda bulunuyor. Neden yapamayalım? Çatlasalar da patlasalar da asgari ücret 1.400 lira olacak. Ayrıca Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacak” dedi.

ÇALIŞANLAR BÜYÜMEDEN PAY ALACAK
Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10’a indirileceğini dile getiren Birtürk, “Çalışanların ücretlerinin sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan anlayışla belirlenmesi yerine, ekonomik büyümeden pay alacak şekilde tespit edilecek” diyerek, çalışanlarla ilgili yapacakları düzenlemeleri şöyle sıraladı:

-Kamu istahdamı gözden geçirilerek aynı ya da aynı işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici,taşeron elemanı 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri adlar adı altında istihdam edilenlerin tamamın kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Bu alandaki kargaşa ve mağduriyetler giderilecek, eşitlikçi, adaletli ve hakkaniyetli bir istihdam düzeni sağlanacak.

-Kamu çalışanlarının ek göstergi, hizmet tazminatı, fazla çalışma tazminatı, diğer zam ve tazminatlar ile yan ödeme gibi kurumlar ve statüler arası farklılıklara yol açan ödeme unsurları gözden geçirilerek, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ve hakkaniyete uygun biçimde yeniden düzenlenecek.

-Kamuda çalışanlara ödenen denge tazminatı artırılacak.

-Güvenceli esnek istihdam şekilleri yaygınlaştırılacak, bu amaçla başta sosyal güvenlik mevzuatı olmak üzere ilgili yasalarda düzenlemeler yapılacak.

-Kadrolu olmayan sözleşme ve geçici çalışan öğretmenler daimi kadrolara geçirilecek.
Öğretmenler arasında yapılan kademelendirme nedeniyle oluşan ücret farklılaşmasından yararlanamayan emekli öğretmenlerin de bu düzenlemeden yararlanmaları için intibakları yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı