REKLAMI GEÇ

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM

hasan-korkmazcan

1.HASAN KORKMAZCAN

1941 Tavas Aydoğdu köyü doğumludur. Denizli Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giren Korkmazcan, 1967 yılında mezun olmuştur. Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, Talebe Cemiyeti ve Yüksek Öğrenim Gençliği Kıbrıs Mücadele Komitesi Başkanlığı görevlerine seçilmiştir. 

1968-1991 yılları arasında İstabul ve Ankara Baroları’nda avukatlık yapan Korkmazcan, aynı zamanda Sümerbank Başhukuk Müşavirliği; Tofaş, Köyteks ve Sümer T.A.Ş.  gibi kamu, Taciroğlu Holding, Fono Müzik A.Ş. Opet gibi özel kuruluşların yönetim kurullarında görev almıştır. Sümerbank İşveren Sendikası ve Kamu-İş İşveren Sendikası’nın kurucu yöneticisidir. 

Demokrat, Isparta, Mücadele gibi pek çok gazetede köşe yazarlığı yapan Hasan Korkmazcan, 1964-1969 yıllarında Sabah Gazetesi Haber Müdürlüğü, Mavi Kırlangıç eğitim gazetesinin genel yayın müdürlüğünü yapmış, 2002-2012 yıllarında Parlamento Dergisi’nin sahipliğini üstlenmiştir. 

1969 yılında Adalet Partisi’nden Denizli’nin en genç milletvekili olarak meclise giren Korkmazcan, 1970’de Adalet Partisi’nden ihraç edilmesinin üzerine Demokratik Parti’nin kurucularından oldu ve Demokratik Parti’nin ilk TBMM Grup Başkanvekilliği görevini 1977 yılına kadar sürdürdü. 1971-1972 yıllarında Partilerarası Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. 1973 seçimlerinde tekrar Denizli milletvekili seçildi. 1977’de Demokratik Parti Genel Başkan Yardımcısı seçildi ve bu görevini Demokratik Parti’nin kapanışına kadar devam ettirdi. 1983 yılında Denizli’den bağımsız milletvekili adayı oldu, ancak adaylığı MGK tarafından veto edildi. 1991 seçimlerinde ANAP’tan Denizli milletvekili seçildi ve ANAP TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü. 1995 seçimlerinde tekrar ANAP Denizli milletvekili seçildiği 20. dönemde TBMM Başkanvekili, TBMM Kültür Sanat Yayın Kurulu Başkanı ve Partilerarası Uyum Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Yine bu dönemde TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili görevlerini de üstlendi. 

1987-1992 yıllarında ve 2002-2012 yılları arasında Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı olarak görev yaptı. 1991-1995 yıllarında da Parlamentolararası Birlik (Dünya Parlamentosu) Türk Delegasyonu üyesi olarak görev yaptı. Hasan Korkmazcan, halen Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanıdır. 

İşçi Partisi’nin ismini Vatan Partisi olarak değiştirdiği 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurultay’da Vatan Partisi’ne katılan Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir. 

 Hasan Korkmazcan, Refika Güldoğan Korkmazcan ile evlidir ve iki kızı, iki torunu vardır.

yadigar-özen

2. YADİGAR ÖZEN

1988'de Antalya-Korkuteli’de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Korkuteli/Antalya'da tamamladı. Pamukkale Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite öğrencisi olduğu dönemde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli il yöneticiliği yaptı. Halen Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 15 Şubat 2015’te yapılan Olağanüstü Genel Kurultay’da Vatan Partisi MKK üyeliğine seçildi.

mehmet-iyice

3. MEHMET İYİCE

Mehmet İyice, 1961 yılında Denizli’de doğdu. İlköğretimini İzmir Lütfi Akad İlkokulu’nda tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun olmuştur. Halen Denizli'de İyice İnşaat Özel Tekstil Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şirketi bünyesinde müteahhitlik yapmakta ve özel sağlık hizmeti vermektedir. 

ufuk-abalioglu

4.UFUK ABALIOĞLU

1968 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1991 yılında Türk Telekom şebeke mühendisi olarak göreve başladı. Deba Kalite Güvence Müdürlüğü, Funica Holding Kalite Yönetim Müdürlüğü, Ebion Kablo Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Halen Ufuk Abalıoğlu Yönetim Şirketi’nin sahibi olarak çalışmaktadır. Tüm Haber-Sen kurucularından olmuş ve başkanlığını yürütmüştür. Makine Mühendisleri Odası Yöneticiliği yapmıştır. Ufuk Abalıoğlu 2014 yerel seçimlerinde İşçi Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur. İki çocuk babasıdır.

hüseyin-mercan

5.HÜSEYİN MERCAN

1953 yılında Çivril'de doğdu. İlköğrenimini Karabedirler Ortaokulu’nda tamamlamıştır. Çivril Lisesi’nden mezun olmuş ve Uşak Eğitim Enstitüsü'nü kazanmıtır. 1979 yılında enstitüden mezuniyetinin ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Biyoloji Lisansını tamamladı. Türkiye'nin birçok şehrinde öğretmenlik yapmıştır. 1990 yılında Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Kurucu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Halen Ulusal Kanal Denizli Temsilciliği ve Vatan Partisi il yöneticiliği görevini yürütüyor. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

füsun-özcelik

6.FÜSUN ÖZÇELİK

1965 Tavas doğumludur. İlk ve ortaokulu Aydın'da tamamladı. Buca Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğretmenlik görevine başladı. Denizli’nin çeşitli ilçelerinde öğretmenlik yaptı. Halen Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) yönetim kurulu üyesi, evli ve bir çocuk annesidir.

rustem-can

7.RÜSTEM CAN

1964 Acıpayam doğumludur. İlkokulu Acıpayam’ın Apa Köyü’nde tamamladı. Isparta Gönen Öğretmen Lisesi’nden mezun olduktan sonra Karadeniz Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. 1984 yılında mezun oldu ve öğretmenlik mesleğini yapmaya başladı. Aynı zamanda Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni de bitirdi. 1990-1998 yılları arasında Kale Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yaptı. 2000-2003 yıllarında Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2013 yılında eğitimcilik mesleğinden emekli oldu. Halen Denizli’de serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar kapalı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANIYALIM

SEÇİM BİLDİRGESİ

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Denizli İl Başkanlığı
Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Yıldız Dinçer İşhanı Kat: 7 DENİZLİ
Tel-Fax: 0258 263 97 93
E-mail: denizli@vatanpartisi.org.tr

Video

VATAN PARTİSİ FACEBOOK

VATAN PARTİSİ TWİTTER

VATAN PARTİSİ İNTERNET SİTESİ