REKLAMI GEÇ

Ortak mitingin mimarı Birsen Çelik

Ortak mitingin mimarı Birsen Çelik

Bugün Denizli’de Türk siyasi tarihinde bir ilk yaşanacak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak mitingde Denizlililer seslenecek. Bu özel buluşmanın perde arkası da çok dikkat çekici. Bozkurt Belediye Başkanı CHP’li Birsen Çelik’in yaklaşık 1 ay önce her iki liderle de temasa geçtiği ve “İkinizi aynı platformda görmek istiyoruz” dediği, liderlerin de bu çağrının ardından ortak miting kararı aldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2019 Çarşamba, 11:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener bugün saat 17.00’de ortak mitingde Denizli halkının karşısına çıkacak ve tarihe önemli bir not düşecek. İki liderin aynı platformda miting alanını dolduran kalabalığa seslenmesi alışık olmadığımız bir durum.

Bu dikkat çekici ortak mitingin, aynı derecede dikkat çeken bir sürecin ardından gerçekleştiği ortaya çıktı. Denizlihaber.com’un ulaştığı bilgilere göre ortak mitingin mimarı olarak oklar Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i işaret ediyor.

1 AY ÖNCE TEMASA GEÇTİ
Bozkurt’un CHP’li başarılı Belediye Başkanı Birsen Çelik, iki liderin aynı anda platformda olacağı ve halka sesleneceği bir mitingin büyük ses getireceği düşüncesiyle 1 ay önce harekete geçti.

CHP ve İYİ Parti’nin yerel seçimler öncesinde ittifak kurarak güç birliği yapmasının, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun aynı anda miting meydanında olmasıyla anlamlandırılabileceğini düşünen Birsen Çelik, bu düşüncesini önce İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile paylaştı.

TELEFONLA ARADI, UZUN UZUN KONUŞTU
İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i telefonla arayan ve uzun bir sohbet gerçekleştiren Birsen Çelik, düşüncesini paylaştı, iki liderin aynı anda miting meydanında olmasının kendileri için büyük önem taşıdığını iletti. Birsen Çelik’in miting davetini kırmayan İYİ Parti Lideri Meral Akşener olumlu yanıt verdi.

ARDINDAN LİDERİ İLE GÖRÜŞTÜ
İYİ Parti Lideri Akşener’den olumlu yanıt alan Birsen Çelik, bu kez de partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçti. Kılıçdaroğlu’na da ortak miting düşüncesinden söz eden ve bununla ilgili talepte bulunan Birsen Çelik, Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanır ortak mitingin de fitilini ateşledi. Çelik’in bu girişimleri, Akşener ile Kılıçdaroğlu’nu ortak miting için Denizli’ye getiren süreci başlattı.

“ÇALIŞMALARINIZI HAYRANLIKLA İZLİYORUZ”
Ortak miting için Denizli’ye gelen İYİ Parti Lideri Meral Akşener, ilk Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i ziyaret etti. Ortak mitingin mimarı Çelik ile uzun uzun sohbet eden Akşener, çalışmalarını hayranlıkla izlediğini ve kendisini çok başarılı bulduğunu aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı