REKLAMI GEÇ

Gözler il seçim kurulunda

Gözler il seçim kurulunda

Seçimlerin kritik ilçelerindeki düğüm bir türlü çözülmüyor. AK Parti’nin itirazıyla oyları yeniden sayılan ancak sonuç değişmeyen Honaz ve Babadağ ile İlçe Seçim Kurulu’nun İYİ Parti’nin itirazını reddettiği Baklan İl Seçim Kurulu’nda. Kurul Babadağ ve Baklan kararlarını cumartesiye bırakırken, Honaz için oylar incelemeye alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2019 Cuma, 19:22

31 Mart’ta yapılan yerel seçimin ardından AK Parti Honaz ve Babadağ seçimlerine, İYİ Parti de Baklan sonuçlarına itiraz etti.

İlçe Seçim Kurulları Babadağ ve Honaz itirazlarını kabul etti. Honaz’da iki parti arasındaki 8 olay oy farkı 3’e düştü, Babadağ’da ise 17 olan fark 15’e geriledi.

İtirazların ardından oy farkları değişse de kazanan isimler değişmedi. AK Parti bu kez itirazlarını bir üst kuruma taşıyarak İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

Honaz ve Babadağ’da AK Parti’nin itirazları kabul edilip sandıklar yeniden sayılırken, Baklan’da İYİ Parti’nin adayının itirazı İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmiyti.

İYİ Parti Baklan Belediye Başkan Adayı Hakan Orhan, İlçe Seçim Kurulu’ndan beklemedikleri bir kararın çıktığını belirterek, itirazlarını bu kez Denizli İl Seçim Kurulu’na taşıdı.

İl Seçim Kurulu, yerel seçimin ardından yapılan itirazlar üzerine Babadağ, Honaz ve Baklan seçimleri ile ilgili karar vermek için toplandı.

Kurul, Babadağ ve Baklan kararını Cumartesi gününe bırakırken, Honaz için ise geçersiz oyların tekrar incelenmesi kararını verdi. Kurul, Honaz oylarını inceliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı